16. sep
 
Fortsetter sitt og regjeringens spill

Publisert: 31.jul.2018 14:57
Oppdatert: 31.jul.2018 16:22

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fortsetter sitt spill om jernbane og mot opposisjonen igjen nå i «agurktidene» midt på sommeren.

Han og regjeringa prioriterer å styrke jernbanens rolle i transportsystemet og i et debattinnlegg mener han at medier og opposisjonen maler et dystert bilde. Ja, det er vel en grunn til det. Det ministeren og regjeringa driver med ender bare som tomprat og ingen handling. Vi som følger med på samferdselspolitikken i Hedmark, har siden stortingsvalget 2013 og regjeringsskiftet ikke registrert at en eneste meter skinnegang er lagt eller noe dobbeltspor blitt bygd. Som alle vet, så ble det gitt stoppordre for alt med jernbane i Stange i oktober 2017.

Plutselig, etter et lengre debattinnlegg i flere aviser, hvor han tok et oppjør med «opposisjonen», dukket det plutselig opp gjennom Nettavisen en sum på svimlende 60 milliarder som BaneNOR skulle boltre seg med i en treårsperiode. Jeg satt nesten kaffen i halsen, jeg. Hvor i all verden kom de pengene fra? Jeg kløp meg armen, og tenkte det er da tre år til valgkampen. Dette må være en forsinka aprilspøk.

Nå gjentar han summen i sitt siste debattinnlegg. Hva rettferdiggjør at vi nå skal tro på hans ord og at det blir noe av? Det er et stort spørsmål.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke