hacklink
18. sep
 
Forventninger til årets forhandlinger

Publisert: 03.mai.2019 15:09
Oppdatert: 03.mai.2019 15:30

Vi var mange i KrF som ble veldig glad for at vårt parti fikk landbruks- og matministeren etter at KrF gikk inn i regjering sammen med Høyre, Venstre og Frp i vinter. Vi har tro på at vårt parti vil gjøre en forskjell i forhold til landbrukspolitikken som har vært ført de siste seks årene. Landbrukspolitikken er viktig for KrF. Det kom også til uttrykk ved at mange av våre fylkeslag ytret ønske om den posisjonen i en ny regjeringskoalisjon.

Mandag 29. april presenterte Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag sitt krav til staten. Totalt var kravet på 1.920 millioner kroner. Det er svært mye penger, men når man går litt inn i kravet og ser hva landbruket krever, opplever vi at det er et moderat krav. Også landbruket må kunne sammenligne sin inntekt med andre lønnsmottakere. Samtidig er det mange produksjoner i landbruket som sliter med overproduksjon og det vil være vanskelig å kunne ta ut høyere pris på varer der det allerede er overproduksjon. Jordbrukets egne hovedprioriteringer er:

1. Styrke grøntproduksjonen

2. Styrke kornproduksjonen

3. Utnytte gras- og beiteressursene i distriktene

4. Styrke mangfoldet gjennom å prioritere små og mellomstore bruk.

Vi mener disse kravene er helt i tråd med KrFs landbrukspolitikk. Vi er opptatt av at det skal være landbruk i hele landet, derfor mener vi at landbruket sitt krav vil underbygge dette. Vi håper også at vår egen landbruks- og matminister Olaug Bollestad er enig i dette. Forventningene til et godt resultat er store både i vårt parti og i landbruksnæringen for øvrig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke