Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Forventninger til Innlandsutvalget
Hedmark Arbeiderparti har klare forventninger når Innlandsutvalget nå legger fram sin rapport med anbefalinger for hvordan vekst og utvikling skal skje i Innlandet.

Publisert: 30.sep.2015 04:00
Oppdatert: 30.sep.2015 08:28

For det første forventer vi at rapporten tar Innlandets kunnskapsutfordringer på alvor. I dag har færre innbyggere i Innlandet høyere utdanning enn i andre deler av landet. Vi har også færre kunnskaps- og forskningsmiljøer enn andre regioner. Dette finnes det politiske løsninger på, og vi forventer at Innlandsutvalgets rapport peker på slike løsninger.

Vi forventer også at utvalget tar på alvor behovet for gode fagarbeidere i framtida, og peker på hvordan stat, fylke, næringsliv og lokalsamfunn sammen kan løfte satsingen på framtidas fagarbeidere.

For det andre forventer vi at rapporten tar Innlandets kapitalutfordringer på alvor. Vår region har færre sterke kapitalmiljøer enn mange andre regioner i Norge. Samtidig eies mange av de større bedriftene utenfor regionen. Dette bremser Innlandets muligheter og gjør oss mer sårbare ved f.eks. konsernomstillinger. Også for kapitalutfordringen finnes politiske løsninger. Vi forventer at utvalget peker på disse.

For det tredje forventer vi at rapporten tar Innlandets geografiske utfordringer på alvor. Innlandet har ikke vært med på den oppturen som satsingen på olje, gass, oppdrettsfisk og sjømat har skapt andre steder.

Utvalget bør peke klart på hvordan statlige satsinger nå skal rettes inn mot næringsområder der Innlandet allerede er gode og har forutsetninger for å bli enda bedre. Reiseliv, bioteknologi, næringsmiddelindustri, treindustri, opplevelsesnæringer og film-, tv-, spill- og programvareutvikling er gode eksempler.

Og for det fjerde forventer vi at rapporten slår fast at Innlandet skal ha en vekstkraft i seg selv. Innlandets spesielle forutsetninger må tas på alvor. Da trengs virkemidler som er spesielle for Innlandet og som er spesielt innrettet på å skape vekst og utvikling her.

Utvalgets rapport må peke på det som virker: Konkrete næringer i Innlandet må satses på som vekstnæringer. Fylkeskommunen må fortsatt ha en sterk rolle i den regionale utviklingen. Infrastruktur som veier og jernbane må bygges ut i Innlandet.

Kommunene i Innlandet må sikres god nok økonomi til å ivareta utviklingsambisjoner og vekstønsker. Og vi må ha vekst i statlige arbeidsplasser i Innlandet innen for eksempel Forsvaret, høyskolesektoren, helse, samferdsel og administrasjon.

Vi må gis både rammer, penger og virkemidler til å skape vekst og utvikling i Hedmark. Dét er Hedmark Arbeiderpartis forventninger til Innlandsutvalget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke