Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Forvirring på lederplass

0
Publisert: 01.jul.2016 04:00
Oppdatert: 01.jul.2016 07:43

«Innføringsklassene ikke bare et viktig tilbud for de elevene det gjelder, men også en viktig investering for oss alle i framtidas Hamar. I en tid da innvandring er en av de største globale politiske utfordringene vil vi advare mot å kutte i integreringstiltak. Dessverre er det akkurat det kommunestyrets flertall nå har gjort» skriver HA på lederplass onsdag. Lederen er en reaksjon på kommunestyrets flertallsforslag om at første språkopplæring skal skje i vanlige klasser og ikke i egne innvandrerklasser.

13. November 2014 skrev HA derimot -også da på lederplass- fra Ringsakerskolen: «Etter flere år med egen innføringsgruppe for minoritetsspråklige elever valgte skolen i 2010 å la disse elevene gå rett inn på klassetrinnet til tilhører og få all undervisningen sammen med de andre elevene. Erfaringene var så gode at alle kommunene i skolen nå praktiserer denne modellen» og videre « Ringsaker kommune har her våget å gå foran og tenke nye tanker.»

Jeg tror vi skal være så ærlige å innrømme at hva slags organisering av undervisningen som gir best språkopplæring er det foreløpig ikke noe fasitsvar vi kan sette to streker under svaret på. Derfor velges det også ulike modeller i ulike kommuner. Hamar har egne innvandrerklasser, men forslaget i rammene til økonomiplan går inn for samme modell som Ringsaker og Oslo. En del av begrunnelsen er økonomi (kommunen har blitt drevet med underskudd både i 2013 og 2014 og det må rettes opp). Men også fordi mange mener at integrering i vanlige klasser er best. Blant annet Oslo og Ringsaker mener de har lyktes bra med å ikke ha egne innvandrerklasser. Lokalt markedsført ikke minst av Hamar Arbeiderblad.

Forslaget til ny organisering i Hamar skal endelig vedtas i kommunestyret i desember. Fram til da er det god tid til både å komme med både faglige argumenter og ha en åpen diskusjon om saken slik HA etterlyser. Den tar vi gjerne og skal vi ta.

Debatten bør kanskje tas i HAs redaksjon også? Man kan ikke redaksjonelt kalle samme organiseringsmodell «En suksess for integrering» i Ringsaker og bruke betegnelsen «Farlige kutt for integrering» på Hamar. Til overmål på lederplass. Om det er kommunegrensene eller politiske årsaker til at HA konkluderer helt forskjellig på den ene eller andre siden av kommunegrensen er vanskelig å vite. Men også redaktører må av og til gjøre som politikere: Bestemme seg for hva man egentlig mener.

Ordfører i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke