Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Forza (heia!), Italia!

0
Publisert: 12.jul.2016 04:00
Oppdatert: 12.jul.2016 06:51

Forza Italia var navnet på Silvio Berlusconis parti fra 1993 til 2009. Det er ingen grunn til å beklage at en populist og med et slikt rykte, forsvant fra den politiske scenen. Jeg har lyst til å bruke innholdet i overskriften i en helt annen sammenheng.

Vi leser ukentlig om den italienske kystvakten, Guardia Costieras innsats, for å hjelpe tusener av ulykkelige flyktninger som kommer i overfylte båter inn mot italienske farvann. Båtene, som nesten uten unntak, er i en elendig forfatning, er skaffet til veie av kyniske menneskesmuglere på den andre siden av Middelhavet.

Kystvakten med sine skip, gjør en heroisk innsats i møte med mennesker som er lykkelige over å bli berget fra den visse død. Samtidig er det lett å forestille seg den krevende situasjonen kystvaktens personell opplever i stadige møter med mennesker hvor mange er syke, dehydrerte og traumatiserte.

Den innsatsen som den italienske kystvakten gjør, fortjener Europas og vår anerkjennelse. Samtidig er det en skam at de fleste europeiske land i altfor stor grad overlater ansvaret for båtflyktningenes og deres videre skjebne til de to landene som tar imot flest, Hellas og Italia. Dette gjelder også vårt eget land.

Det er et formidabelt paradoks at Norge, samtidig som dette skjer, har en innvandrings og integreringsminister som skryter av at vårt land, har Europas strengeste regler for innvandring. Det er det så visst ingen grunn til å applaudere. Men Guardia Costiera fortjener vår respekt og anerkjennelse. Forza Italia.

Krf-veteran

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke