Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fossil framtidsfrykt

Publisert: 07.aug.2017 11:16
Oppdatert: 07.aug.2017 11:22

Arbeiderpartiet og Senterpartiets ledelse har i løpet av sommeren gått langt i å avvise regjeringssamarbeid med De Grønne. De synes å mene vi vil få et dårligere samfunn ved å ta klimaforskningen på alvor. De tar feil!

Det er liten uenighet om kunnskapsgrunnlaget. Vi har funnet fem ganger mer olje, kull og gass enn hva vi kan brenne og samtidig unngå farlige klimaendringer.

De endringene vi ser i dag med mer flom, sure hav, ødelagte korallrev, tap av biologisk mangfold, tørke og skogbranner regnes altså ikke som farlige.

Det vil bli mye, mye verre! Det naturlige første steget i en slik situasjon er å slutte å lete etter enda mer olje, kull og gass.

Verden ser dette og mange land satser tungt for å kutte sine utslipp. Norge på sin side er en klimasinke. De fire store (Ap, H, Frp og Sp) synes det er uproblematisk om norske utslipp øker. Det er absurd, pinlig og direkte farlig for vår økonomi. Vi kan ikke satse framtida på å ødelegge kloden!

Heldigvis gir gode klima- og miljøtiltak også økt livskvalitet. Eksemplene på dette i De Grønnes partiprogram er mange:

Hurtigtog, ENØK, ladestasjoner, forskning, bioindustri, elektriske ferger, ren kortreist mat fra småskala landbruk, øke produkters levetid, sykkelveier, klimabelønning, solceller på taket, rene fjorder og hav, mindre plast og mer fritid.

Sånn kunne jeg fortsatt til sola går ned. Alt dette vil gjøre Norge til et bedre land å bo i.

Ja, det grønne skiftet vil kreve en omstilling hos oss alle, men det er en endring til det bedre.

I De Grønne ønsker vi å legge til rette for denne nødvendige omstillingen, ikke motarbeide den. Både fordi det er det riktige å gjøre og fordi det er bedre for landet. Løsningene finnes. Det vi mangler er politisk vilje. Foreløpig. Det kan endre seg etter valget.

Ta vare på framtida: Stem grønt!

6.-kandidat til Stortinget Hedmark MDG

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke