15. sep
Fylker: Fra 2019 kan hedmarkinger og opplendinger ro i samme retning. Denne roingen på Mjøsa sto Hamar Roklubb for i 1964.
 
Fra 2019 kan vi ro i samme retningen

Publisert: 22.mar.2017 20:45
Oppdatert: 22.mar.2017 21:16

Regjeringen har bestemt at Hedmark og Oppland skal få felles fylkesmann. Dette skal skje fra 1. januar 2019. Det betyr at stillingen som felles fylkesmann vil bli besatt i løpet av sommeren. Regjeringen har også bestemt at Hedmark og Oppland skal utgjøre en region, med felles administrasjon. Det betyr at Innlandet går fra å ha to fylkesadministrasjoner til å få en felles. Vi i Høyre, både i Hedmark og Oppland, mener dette er en god løsning. Ved at vi samles blir vi sittende i den samme båten. Det er når vi sitter i samme båt, at vi ror i samme retning. For å lykkes med dette prosjektet, er det viktig at vi behandler hverandre som likeverdige partnere. Det er ikke slik at det ene fylket skal spise det andre. Derfor mener Hedmark og Oppland Høyre at fylkesmannsembetet skal lokaliseres på Lillehammer, mens politisk ledelse og administrasjon skal ligge på Hamar. Vi i Høyre mener nå at det er tid for et taktskifte, der vi fokuserer på det vi kan få til sammen, istedenfor å krangle om lokalisering.

Gruppeleder for Høyre i fylkestinget i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke