Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fra barn og fulle folk
Skjenketider.

Publisert: 25.nov.2015 04:00
Oppdatert: 25.nov.2015 11:06

Hamar Frp, ved Erling Behrens, vil ha lengre åpningstider. Voksne folk må få gjøre som de vil. Det er en av grunnidéene i liberalistisk politikk, som det er vanskelig å være uenig i. Så lenge de ikke lager bråk og ikke er til fare for andre. Det er de fleste også enige i.

Så hva er det folk flest, de som ikke lager bråk, egentlig vil? Behrens sier til HA at «folk går ikke noe særlig tidligere ut på byen i Hamar nå enn for ti år siden.», som et argument for at vi må ha senere skjenking. Men hva ligger egentlig i dette sitatet?

På tidlig kveld, og rimelig edrue, velger folk flest å ikke gå ut en time før og dermed være ute en time ekstra, selv om utestedene er åpne. Likevel ønsker Frp lengre åpningstider, som åpner for at folk skal være ute en time lenger og dermed en time ekstra.

Les også: Velkommen debatt om skjenketider

Spørsmålet er ikke hva folk flest vil, men når de vil det og i hvilken tilstand. Jo tidligere, jo mindre trøtt, jo mer edru, desto mindre interessert er folk flest i å være på byen lengre. Jo senere, jo trøttere, jo fullere, desto mer interessert er folk flest i å være på byen lengre. Et munnhell sier at fra barn og fulle folk får man sannheten. Barn og fulle folk sier også mye tull, og har svakere impulskontroll. Deres valg og atferd er ikke nødvendigvis et godt grunnlag å bygge politikk på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke