buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Fra fylker til regioner

Publisert: 23.nov.2016 15:04
Oppdatert: 23.nov.2016 15:23

Det har nå pågått en diskusjon i lengre tid, angående inndeling av fylker/regioner i fremtiden, og her verserer det etter min menig mange merkelige uttalelser, både fra politikere og rådmenn.

Det er vel snart på tide at noen av disse personene, legger bort sin GPS, og bretter ut det gamle gode kartet igjen, for det er regioner Norge trenger i fremtiden, ikke fylker, og da bør vi se hvordan kartet ser ut i dag, og spesielt dette med kommunikasjoner som er bygd opp gjennom di siste hundre årene, og hvor går disse i dag?

Som et eksempel kan vi ta innlandet, for her er det noen rådmenn som mener Gjøvikregionen skal bli en utkant av Oslo, og da stiller undertegnede seg undrende sådanne forslag.

Når en ser på Østlandet i en helhet, bør en tenke på følgende muligheter:

Del Akershus i to, legg Harestua, Hakadal, Nittedal, og Bærum til Oslo.

Glåmdalsregionen i Hedmark, legges sammen med østre del av Akershus og Østfold.

Slår en sammen Hedmark og Oppland, så bør en vel se om fjellregionene hører hjemme i en vestlandsregion, og Valdres hører kanskje mer hjemme mot Buskerud enn Oppland.

Hva med vestlandsregionen, har vi ikke et naturlig skille her?

Del Sogn og Fjordane i to ved Sognefjorden.

Nordland, her er det vel naturlig, at alt sør for Saltfjellet legges til midt Norge.

Når vi først skal gjøre om fylkene til regioner, så er det vel litt snevert å bare se på dagens fylkesgrenser, og ikke se på det som er naturlige grenseområder, for et godt eksempel her, er den lange avstanden fra Brønnøysund til Honningsvåg.

Undertegnede har ikke kontroll på hele landet, så dette er bare noen eksempler på løsninger som ser greie ut, men vil med dette ønsker departementet lykke til med jobben, og tror dette vil være til gavn for hele landet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat