Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Fra god til meget dårlig

0
Publisert: 20.mar.2015 04:00
Oppdatert: 20.mar.2015 07:06

Tilrettelagt transport (TT) for funksjonshemmede i Hedmark, har fra 2004 til 2015 gått fra å være blant de seks beste i Norge, til en av de aller dårligste i landet. I disse dager er evalueringen av den nye TT-ordningen i Hedmark ute på høring. Det er dessverre ikke mye positivt her, og for å belyse dette er tallene som følger:

I 2004 bevilget fylkestinget en ramme på 14 millioner til TT. Rammen er den samme i dag. Hadde denne blitt indeksregulert, skulle rammen nå ha vært på 20 millioner. I 2004 fikk de som var under 67 år, en sum på 7.000 kroner å kjøre TT for. Dette tilsvarte 35 turer på en lengde av 10 km.

I dag får den samme gruppen 3.600. Det tilsvarer i dag bare 12 turer. Det rekker ikke langt, for selv om du er funksjonshemmet, vokser håret, tenner må stelles, familie og venner skal man også ha mulighet til å besøke, og ikke minst dette med å handle.

Eldrerådet gikk inn for at aldersgrensen skulle fjernes - med det resultat at alle tapte på dette. Nå får alle 3600 kr. Hadde ordningen vært opprettholdt, og indeksregulert, hadde de eldre fått 5000 kr i dag. Blindeforbundet har i mange år prøvd å få en bedre TT-ordning i Hedmark, og i hvert fall opprettholde den ordningen vi en gang hadde. Dessverre har vi kommet til kort.

I dag er optimismen stor i Blindeforbundet. Etter 34 års kamp for en nasjonal TT-ordning, ser det nå lyst ut. Det har vært en prøveordning i tre fylker, og det viser seg at ordningen ikke blir så dyr som antatt. Derfor har vi fått lovnader i Storting og Regjering, om at det kan bli fullt mulig å gjennomføre dette. Regjeringen går nå inn i budsjettforhandlinger, og det har aldri sett så lyst ut noen gang før for en lik nasjonal TT-ordning. Blindeforbundet, FFO og Handikapforbundets krav er på 240 turer i året for de tyngst funksjonshemmede. Vi i Blindeforbundet ser i spenning fram til budsjettet i oktober, der vi inderlig håper at en nasjonal TT-ordning endelig er kommet på plass.

Leder Norges Blindeforbund Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke