Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fra ord til handling

0
Publisert: 10.jun.2016 04:00
Oppdatert: 10.jun.2016 04:00

Vi registrerte Thomas Cottis’ ivrige forsøk på å stoppe fylkestingets behandling av revidert Energi- og klimaplan i april. Flere av de folkevalgte representantene ble ringt opp av Cottis med klar oppfordring om at man ikke skulle vedta rullering av planen. Det er derfor svært gledelig å se at Thomas Cottis nå mener planen har brukbart mål, han liker at tiltakene er sortert på forvaltningsnivå og at vi har besluttet en årlig revidering av klimaplanen.

Cottis kommer i sitt leserinnlegg med en oppfordring: «Slutt å bløffe folket i Hedmark. Det dere skriver på fylkeskommunens nettside om konsekvensene av global oppvarming er feilinformasjon – i beste fall ønsketenking». Slik er det selvfølgelig ikke. Det som ligger ute på våre nettsider er skrevet med utgangspunkt i anerkjent internasjonale- og nasjonale rapporter og forskning, som for eksempel:

• Framework Convention on Climate Change “Adoption of the Paris Agreement”, Conference of the Parties Twenty-first session Paris, 30 November to 11 December 2015• «Klima i Norge 2100» Meteorologisk institutt, Norges vassdrags- og energidirektorat og Uni Research (Norsk klimaservicesenter – NKSS), 2015.

Innholdet på våre nettsider bygger i tillegg på såkalte «Online kilder» fra Miljødirektoratet, som er en oppsummering av ulike andre underliggende kilder. Man kan alltid bli bedre – også med å tydeliggjøre budskap. Vi takker derfor for innspillet om å forbedre temaet klima- og miljø på våre hjemmesider.

Vår arbeidshverdag består i mange møter med mennesker. Slik jeg også har møtt Cottis flere ganger. Mange møter er knyttet til politikkområdet samferdsel. Dette er viktig siden transport står for 60 prosent av utslippene i Hedmark. 40 prosent av disse utslippene kommer fra gjennomgangstrafikken. Det er ikke korrekt – slik Cottis hevder – at gjennomgangstrafikken ikke er medregnet i de 60 prosent som knyttes til transportutslipp.

Jeg er glad fylkestinget vedtok revidert Energi- og klimaplan i april. Da har vi et verktøy og en plan vi kan følge i det langsiktige målet om et klimanøytralt Hedmark der framme i 2030. Er du som leser interessert – ta gjerne en titt på vår reviderte Energi- og klimaplan. Det vil føre for langt å ramse opp alle tiltak her.

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke