17. sep
 
Framskritt eller ...

Publisert: 08.mai.2018 15:18
Oppdatert: 08.mai.2018 15:24

I Norsk Ukeblad fant jeg et tema som burde interessere mange, eldre som unge: Bruk og misbruk av «Iphone».

I dagens væremåte ved besøk, er dette utmerkede hjelpemiddel, en plage og uting. Når den eldre generasjon får ventet eller uventet besøk av «barn», barnebarn eller oldebarn, er det hyggelig og imøtesett med forventing, og forberedelsene er gjort med omtanke slik at alle skal trives, og med det følger god mat og oppdekning.

Men når «aipånnen» vies unødvendig oppmerksomhet allerede ved måltidet og mesteparten av visitten, er gleden borte for vertskapet. Innkomne samtaler prioriteres uten å ta hensyn, de kan ofte bli lange.

«Nyheter og meldinger» får vente til de har forlatt de «gamle». Tidligere var det direkte uhøflig å lese aviser og blader, når man var gjest. Men ikke i dag, mange forstår faktisk ikke at dette også gjelder dem, de er mer glad i og «avhengig av denne duppetitten» til å ta hensyn til hva vertskapet ønsker av besøket.

Det oppleves som vanskelig å si ifra, en vil ikke bli uvenner med vedkommende, men for all del, si fra før skuffelsen og irritasjonen tar overhånd.

Regel: Slå av telefonen og legg den igjen i entreen sammen med yttertøyet. En god samtale trenger god oppmerksomhet. Takk for hyggelig besøk, velkommen igjen!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke