Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Framtida ligger i grønn industri

Publisert: 08.mar.2017 15:57
Oppdatert: 08.mar.2017 16:52

Klimaproblemet er vår tids største krise. Været er i stadig endring, og det er ikke i vår del av verden problemene kommer tydeligst til syne. Land rundt ekvator har ekstreme tørkeperioder som gjør at jorda blir så hard at når nedbøren først kommer, trekker ikke vannet ned i jorda. Vannet blir liggende på jordoverflaten, og ødelegger mulighetene til å dyrke marka. Malawi er et eksempel på et sted hvor dette er blitt et stort problem.

I dag er mer enn 60 millioner mennesker på flukt, og det som skjer i Syria sies å være den største humanitære katastrofen siden andre verdenskrig. Med klimaendringene vil ikke denne trenden snu. Stadig flere mennesker på jorda vil miste levebrødet sitt, det vil bli stadig vanskeligere å finne rent vant, enda flere vil tvinges på flukt. Skjevfordelingen i verden vil bli mer synlig, og forverres med dagens utvikling.

Derfor er det viktig at vi i Norge – verdens mest velstående land – går foran som et godt eksempel. Vi må på best mulig måte bidra i internasjonale forhandlinger, for å sikre at klimautslippene i verden reduseres. Og vi må også bidra her hjemme. Norge har økonomi, kompetanse og et organisert arbeidsliv som gir store muligheter for en omstilling til et grønnere samfunn. Det må vi utnytte, og vi må begynne nå.

Vi har muligheten til å satse på nye næringer, og bidra til forskning og teknologi som kan redusere utslipp. Både politikere, næringslivsledere og andre i Hedmark, sier ofte at «det vi kan gjøre med olje, kan vi også gjøre med skogen». Derfor er det viktig at nå høyt og tydelig sier at vi må flytte satsningen fra oljesektoren og over på skognæring og bioøkonomi. Gode næringer for Hedmark og Innlandet, med betydelig potensial for å skape nye grønne arbeidsplasser.

Gjennom å si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja, gir vi et tydelig signal på hva vi ønsker oss; Lofoten skal fortsatt for all framtid være verdens matfat, og skogen skal bli vårt nye grønne gull når vi tar Norge inn i framtida.

Leder AUF i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke