Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Freidig om kostnader

Publisert: 21.mar.2017 16:44
Oppdatert: 21.mar.2017 21:18

Olav Skipnes fra kulvertgjengen kommenterer det siste forslaget til løsning for trasé Øst fra arkitekten Kjell H. Bjørklund og ingeniørene Asbjørn Opaas og Gunnar Skjeset i fredagens HA.

Disse tre personene med høy faglig kompetanse har utredet videre løsninger Jernbaneverket/Bane Nor selv burde ha gjort. De har i sitt forslag tatt hensyn til blant annet:

• Ramsarområdet ved å flytte sporene lenger vest over Åkersvika.

• plasseringen av stasjonsbygningen i tråd med kommunestyrets vedtak.

• kryssing av Stangeveien og Vangsveien og foreslått en bedre løsning, både i forhold til det visuelle og anleggsperioden.

• jordvern og støy ved å muliggjøre landbrukskulvert på Børstad.

Skipnes synes denne løsningen er bedre enn Bane Nors. Det skulle bare mangle, og det er svært mange som mener dette.

Skipnes tillater seg å komme med en kritisk kommentar hvor han etterlyser kostnader. Bjørklund svarer at de ikke har hatt mulighet til å regne på det, men fremhever at deres løsninger, blant annet veikryssinger, ikke bør fordyre prosjektet, snarere tvert imot.

Vi er mange som, blant annet i gjentatte leserinnlegg i HA, har utfordret kulvertgjengen nettopp på kostnader. De har selv foreslått en mye dyrere løsning for Vest enn Bane Nor gjennom å senke sporene, samtidig som de ikke ønsker så stor utbygging, altså inntektsgivende tomtebruk.

Kulvertgjengen har ikke kommet opp med gode forklaringer på kostnader på hvordan deres løsning, antydet langt over en milliard dyrere, skal finansieres. Da burde de avstå fra å kritisere andres forslag.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke