buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Marionett: En fingerteaterdokke som har bevegelige ledd og som blir styrt ovenfra med snorer eller staver
 
Fremskrittspartiet og figurteaterdokkene

Publisert: 01.mar.2019 14:00
Oppdatert: 01.mar.2019 14:13

Frps Truls Gihlemoen liker ikke Stange Arbeiderparti, heller ikke dette partiets allierte. Det er knapt noen nyhet. Selv har jeg opplevd Gihlemoen én gang, og da framsto han som en saklig, kunnskapsrik og poengtert politiker som var verdt å lytte til. Det er viktig at vi ikke ser på hverandre som udyr, og at vi egentlig er i samme båt og skal ro samme veien til beste for Stanges innbyggere. I alle fall i mange sammenhenger.

Men på sosiale medier kan man tydeligvis dra på litt, være litt bråkjekk, eller det vi kaller unyansert. Her en dag fikk jeg øye på en sak han hadde lagt ut på nettet. Her snakker han om foreliggende planer om utvikling av Stangebyen, eller det han kaller en skandaløs misbruk av innbyggernes skattepenger.

Og så får vi høre at barneskoler nedprioriteres, at helse- og omsorgssenteret forfaller og at en rekke nødvendige investeringer skyves ut i tid. Og da skjønner vi at Frp er uenige med flertallet i Stange kommunestyre, og det er greit nok. Slik er det bare, vi har ulike syn på både virkeligheten og hvor vi skal her i livet og på hvilken måte vi gjør det.

Men hva kaller han dette flertallet som folket har valgt? Jo, han snakker om «Stange Ap med sine marionettpolitikere i PP og SV». Hva er en marionette? I leksika så forklares fenomenet slik: Marionett eller marionette er en spesiell type figurteaterdokke som har bevegelige ledd og som blir styrt ovenfra med snorer eller staver, til forskjell fra for eksempel hånddukker eller skyggeteaterdokker. Marionettdukker er vanskelige å føre, men kan til gjengjeld bevege seg mer realistisk og framstå som mer levende enn andre dokker.

Jeg føler meg trygg på at Pensjonistpartiet (PP) og Sosialistisk Venstreparti (SV) kan leve med at de er vanskelige å føre. Jeg tror også at Gihlemoen vil mene at i den regjering hans parti deltar, med de to sperregrensepartiene, har opplevd at dette ikke er enkelt, men at demokratiet på sett og vis har talt. Hvem som fører hvem i denne regjeringen, har jeg ingen formening om.

For øvrig er det ikke noe nytt i det Gihlemoen mener om Frps syn på kultur og sentrumstiltak. Da Hamar skulle få sitt nye kulturhus, mente Frp at kulturhuset først skulle bygges når eldreomsorg og andre primærtjenester var ivaretatt. Sammen med et flertall i Ap, sammen med de andre figurteaterdokkene, stemte Frp mot hele prosjektet. Jeg vil mene at det var ei guds løkke at flertallet mente noe annet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat