hacklink
18. sep
Regjering: Partiledere som har «funnet hverandre». Siv Jensen (til venstre) og Trine Skei Grande.. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
 
Fremskrittspartiet svikter kjernevelgerne
Da jeg på 1970-tallet meldte meg inn i «Anders Langs parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep», var jeg full av optimisme og fremtidstro.

Publisert: 17.apr.2018 13:04
Oppdatert: 17.apr.2018 13:18

Endelig et parti som turde tale Roma midt imot. Et parti som forsto hvor galt det er å la skyhøye avgifter ta knekken på den lille manns økonomi. Et parti som skjønte at urettferdige, offentlige inngrep, hva enten det gjelder språk eller økonomi, må opphøre – prøve å få slutt på smugling og svenskehandel.

I årenes løp har partiet hatt skiftende med- og motgang, men greid å holde på et visst antall velgere på grunn av Sylvi Listhaugs mot og evne til å holde innvandrersaken høyt oppe på den politiske agenda.

I sin iver etter å holde på sin maktposisjon, later Siv og co. til fullstendig å ha glemt partiets grunnprinsipper.

Venstres leder, Trine Skei Grande, er nå gjenstand for finansministerens beundring. En dame, som med sitt parti, Venstre vet å øke skatter og avgifter og gjøre hverdagen vanskeligere for folk flest. Et såkalt sentrumsalternativ som har greid å stenge en hel flyplass, eliminere pelsdyrnæringen og flytte arbeidsplasser til Finland og Russland.

Erna og Siv har dannet en troika med Trine, og i samarbeid med Knut Arild Hareide i KrF har de innført en moralistisk, symbolpolitisk sukkeravgift, som i høy grad vanskeliggjør vårt eget næringsliv.

Denne politikken gjør at godtfolk i stadig større skarer drar til vårt naboland for å slippe de tunge avgiftene på sukkervarer, alkohol og tobakk.. Mens svenskene jubler, fortviler norske kjøpmenn ved grensen.

Til tross for sterke advarsler fra ulike hold gjør denne politikken Norge til et Eldorado for smugling og kriminalitet.

I dag skammer jeg meg nærmest, når jeg som gammel mann er vitne til Fremskrittspartiets unnfallenhet under sine ledere, for hvem det viktigste later til å være å holde intern kritikk unna, ekskludere medlemmer med meningers mot og innlede samarbeid med «moralistiske», avgiftskåte sentrumspartier.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke