Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Fremskrittspartiets eldrebløff
Valgkampløftene fra 2013

Publisert: 22.jul.2016 04:00
Oppdatert: 22.jul.2016 09:43

I valgkampen i 2013 lovet Siv Jensen at Frps eldreløfter fikk koste hva det koste ville, men i regjering har de vist at skattelette til de rikeste er viktigere enn å sikre at kommunene har råd til å gi god eldreomsorg.

Milliardene Frp har brukt på de rikeste, burde vært brukt på eldreomsorg. Det har SV gjort, og vårt opplegg ville gitt kommunene over seks milliarder mer til flere ansatte og flere sjukehjem. Det mener SV er riktigere bruk av penger enn å gi store skatteletter til velstående folk som klarer seg selv godt.

Bløffen stopper ikke der. De har lagt fra lovendringer de påstår skal gi rett til sjukehjemsplass, men både fagfolk og departementet er tydelig på at det de foreslår vil svekke rettighetene til de eldre, og føre til mer byråkrati. Det er skammelig å holde eldre, syke mennesker for narr på denne måten.

Det stopper ikke der heller. Forsøket de har satt i gang med statlig finansiert eldreomsorg, viser seg å være så dårlig at nesten ingen kommuner vil være med. Når dette blir avslørt, skylder de som vanlig på alle andre og tar ikke på alvor at kommunene selvsagt ikke går med på noe de vil tape penger på å gjøre og som derfor vil gjøre eldreomsorgen dårligere. SV er verken mot statlig finansiering eller øremerking, så pengene kommer dit de skal. Men da må det bli bedre eldreomsorg av det, ikke dårligere.

SV har foreslått en bemanningsnorm så kommunene må ansette nok kvalifiserte ansatte med tid til pleie og omsorg og til en bedre kommuneøkonomi. Frp stemte imot. Frp har til og med stemt mot å kartlegge menneskerettighetene til eldre i omsorgen. Det sier alt.

God omsorg koster. God ledelse og kompetanse er viktig, men ikke nok hvis en ikke har tid til den som er gammel og hjelpeløs.

Eldre trenger ikke mer tomme løfter og forslag som bare er bløff. De trenger at noen tør bruke penger på det viktige og ikke på de rikeste.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke