hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Fremtiden er elektrisk

Publisert: 23.jan.2018 16:09
Oppdatert: 23.jan.2018 16:15

Elektrisitet er fremtidens energiform. Om nullutslipp skal nås må en på sikt bygge ut neste generasjons kjernekraft. På kort sikt bør en satse på at norsk gass skal erstatte tysk kullkraft.

Det har vært stygge kjernekraftulykker. Ulykker som delvis skyldes sårbar plassering nær sjø i jordskjelvfarlige områder. Vedlikeholdet og vedlikeholdsfilosofi kan også bli bedre. Det er ikke kjernekraftens skyld at ting kan bli bedre. Neste generasjon av kjernekraft vil være sikrere og brenselet trolig mindre farlig. Det må forskes på sikkerhet og brensel fremover. Blant annet må norsk forskning gi oss svaret om thorium er aktuelt brensel for kjernekraft. Norge har store mengder av dette grunnstoff. Forskningen på kjent teknologi som bølge, vind og vann vil ha begrenset nytte.

Energi og klima-miljø hører sammen. Dessverre har den norske mindretalls- regjering to statsråder som representerer partier som står langt fra hverandre. Et samarbeid om energi og klima vil bli utfordrende.

Ser vi på Europa, vil den norske politikken være avhengig av våre naboer. De feil Tyskland har gjort med fornybar kraft må vi lære av. Jeg er redd Norge vil la seg påvirke av lobbyorganisasjoner og satse på fornybar subsidiert kraft. De selskap som bygger ut grunnlastverk må premieres. I dag bærer disse verk en betydelig kostnad for en feilslått vindkraft utbygging blant annet i Tyskland. I Norge foredler vannkraftverk vindkraft uten å få betalt for dette. Norske forbrukere må betale for vindkraft til utlendingene. Jeg ønsker at Statoil kan bygge kraftverk i Tyskland som produserer effekt og elektrisk energi fra norsk gass som reduserer bruk av tysk kullkraft.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke