15. sep
 
Fremtidens sykehuspasient

Publisert: 07.mai.2018 13:45
Oppdatert: 07.mai.2018 13:45

Prosjektdirektør i Sykehuset innlandet Roger Jenssen skriver i HA om lege Mildrid A. Ulleruds misvisende oppfatning av behovet for sykehussenger ved fremtidens sykehus. Jenssen hevder at behovet for sykehussenger endrer seg med den teknologiske og medisinske utviklingen der pasientene kan behandles raskere uten innleggelse.

Vel og bra, men Jenssens tankegang minner meg om at når pasientene kommer inn sykehusdøren blir de omformet til produktenheter som dermed kan vurderes bedriftsøkonomisk om hvor lønnsomme de er. Da kan må bruke avviksanalyser, dekningsbidrag, omløpshastighet osv på produktenhetene (gammel betegnelse pasienter).

Leger og sykepleiere er jo allerede omformet til overarbeidede og stressede roboter i dette systemet der de sterkeste følelsene skal gå på å sikre sykehuset et bedriftsøkonomisk overskudd på bekostning av tid til pasientene (produktenhetene).Det har nemlig finanskonsulentene og helsebyråkratene bestemt for det er de som har lagt premissene for driften av dagens sykehusdrift.

Da er det vel kanskje et enda mer brutalt helsevesen med enda hardere fokus på økonomi og overskudd det Jenssen ønsker seg i fremtiden enn et tilstrekkelig antall sykehussenger. Da burde Jenssen forklare hvorfor borgerne skal betale så mye skatt når han ønsker så utilstrekkelig sengekapasitet for fremtidens sykehus i Innlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke