Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Ottestad: Det var utbygging av Hoberg skole formannskapet var invitert til å ta stilling til.
 
Fremtidig skolestruktur i Ottestad
Svar på «Åpent brev til administrativ og politisk ledelse i Stange - behandling av fremtidig skolestruktur i Ottestad».

Publisert: 13.nov.2017 15:30
Oppdatert: 13.nov.2017 15:35

Undertegnede har ventet med å svare på det åpne brevet til «..politisk ledelse» fra «Interrimstyret i Nærmiljølista Ottestad» (IiNO), til etter formannskapsmøte som behandlet saken. (8. november). Formannskapets enstemmige vedtak ble, etter at et forslag om å utsette saken falt, at en innstiller overfor kommunestyret å vedta innstillingen fra driftsutvalget med et tillegg.

Dette skrev Interimstyret i Nærmiljølista Ottestad 7. november.

Det formannskapet var invitert til å ta stilling til var utbygging av Hoberg. I innstillingen fra driftsutvalget het det «Hoberg skole utbygges/opprustes i henhold til beskrevet første byggetrinn, for å ivareta økt elevtall de nærmeste årene.» I driftsutvalgets vedtak var det kun Hoberg det dreide seg om. Det var altså ikke lagt opp til noen endringer verken i skolestruktur eller kretsgrenser.

Men tittelen i saken var «Framtidig skolestruktur i Ottestad», og rådmannens saksframstilling drøfter utviklingen av elevtall og kapasitet ved Hoberg og Arstad skole. Innledningsvis i saksutredningen vises det til høringsdokumentet for utredningsarbeidet med skolestruktur, der det nevnes alternativet med «ny skole». Men i saksutredningen ellers berører ikke rådmannen bygging av en tredje barneskole, eller alternativet med å bygge en felles skole for hele Ottestad. En slik utvikling ville være en skolestrukturendring, og vil eventuelt ligge noen år fram i tid.

Men for å forsikre om at lokalsamfunnet selvsagt, på linje med alle tidligere strukturendringer, skal høres ved skolestrukturendringer, så vedtok formannskapet et tilleggspunkt til driftsutvalgets innstilling: «Det gjennomføres en høring om skolestrukturen i Ottestad, med henblikk på en prinsippavklaring knyttet til 1, 2 eller 3 barneskoler mot 2030.»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke