Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Fri flyt av arbeid og kapital
Det er det EU dreier seg om.

Publisert: 14.des.2015 04:00
Oppdatert: 14.des.2015 09:53

Jeg husker EF-kampen i 1972. Andor Normann og jeg møttes i en debatt i Hamar, han som svoren tilhenger og jeg som motstander, som representanter for henholdsvis Ap og AUF.

Ett av ankepunktene mot EF var fri flyt av arbeid og kapital, eller frykten for «kreftenes frie spill». Norge ble ikke EU-medlem, men gjennom EØS-avtalen har vi måttet akseptere de fleste direktiver, også fri arbeidsinnvandring, og senere, Schengenavtalen.

Normann påpeker i et innlegg at vår «velferdsmodell er truet av den globale kapitalisme med fri flyt av alle slag». Det er jo det EU dreier seg om. Har han skiftet mening?

For min del er jeg også blitt mer nyansert. Jeg ser at for å redde klima og rydde opp i en flyktningestrøm som bare ser ut til å øke, burde landene samarbeide gjennom forpliktende institusjoner for å takle dette. FN er nærmest handlingslammet, EU makter heller ikke å binde opp sine medlemsland, og klimamøtene, som forutsetter enighet blant verdens land, synes nesten maktesløse i å løse våre klimautfordringer.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke