Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Frihet over grenser

Publisert: 03.jan.2017 17:31
Oppdatert: 03.jan.2017 17:59

Et av mine største ønsker er at vi skal kunne fortsette å møte hverandre i frihet, uten frykt og stengsler, uten gjerder som skaper avstand. Det er en av de viktigste verdiene i vårt norske, åpne samfunn, sa kong Harald blant annet i sin nyttårstale 2016. Jeg er så hjertens enig! I vårt fylke har vi ingen gjerder og stengsler langs grensen mellom Norge og Sverige. Vi kan jobbe, bo og nyte godt av hverandres naboskap. Gjerder skaper avstand og gjerder deler verdener.

Det bygges gjerder i Europa nå. Mellom Ungarn og Serbia bygges enda et gjerde langsmed eksisterende. Gjerdet som nå bygges er litt høyere, enda litt sterkere og enda litt vanskeligere for flyktninger og migranter å passere. Jeg har vokst opp i grensekommunen Eidskog. Grensen har aldri vært et hinder eller stengsel. Hvordan det ville vært om det ble bygget gjerder eller murer rundt oss eller om vi mistet den gode kontakten med våre medmennesker på andre siden grensen?

Land kriger ikke. Mennesker kriger. Det er viktig å rive stengsler, rive murer, fortsette dialog og naboskap. Der murer settes opp og gjerder bygges forstummer samtalene og konfliktene øker. Uten samtalene blir vi fremmede for hverandre. Jeg ønsker meg et Europa som river gjerder og murer. Jeg ønsker at i 2017 skal fred få avle fred. Godt nytt år.

(Ap)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke