Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Frisk av mindre penger og hjelp?

0
Publisert: 21.mar.2015 04:00
Oppdatert: 23.mar.2015 06:48

Altfor mange sliter med å få arbeid og for mange barn lever i familier med for små inntekter til å kunne leve et vanlig liv. SV ville løfte inntekten til de fattigste, Ap og Sp var mot. Når Bjørn Hernes angriper SV for manglene satsing på fattigdom ville det være troverdig hvis han hadde forsvart de vanskeligstilte mot kuttene hans regjeringen foreslår. Men har noen hørt ett pip fra ham når Høyre og Frp foreslår å kutte hjelpen til uføre med små inntekter og barn, i støtten så aleneforeldre kan skaffe seg utdanning, i tiltakene til arbeidsløse eller i alderspensjonen for uføre?

Bjørn Hernes bør lese Helsetilsynets rapporter om Nav og kommunenes mangelen på innsats for å hjelpe folk med kvalifisering og kompetanse. Alt for få får god oppfølging og riktig tiltak. Det mangler altså ikke tvang, men vilje til å bruke penger på å hjelpe folk ut av vanskeligheter. Men Høyre og Frp har milliarder til millionærene blir det kutt i tiltakene for å få folk i jobb. Det blir det flere og ikke færre fattige av.

Og noen av den som rammes hardest er gamle og uføre. Nå er alderspensjonen slik at den redusert litt hvis du ikke jobber litt lengre før du tar ut pensjon. Det kalles levealdersjustering, en ordning Høyre ivret for fordi vi lever lengre. Vi friske kan jobbe lengre, men en som er ufør fram til pensjonsalderen får ikke jobb når de er 67. For dem er det umulig.

Resultatet blir kraftig kutt i pensjonene. Derfor fikk SV etter hard kamp gjennom at de som hadde vært uføre skulle skjermes for halvparten av virkningen. Nå vil Regjeringen, Venstre og KrF fjerne skjermingen som er beregnet å gi uføre alderspensjonister 6 milliarder mer i pensjon. Men det vil ikke Høyre. De vil heller gi pengene til staten, hilsen Bjørn Hernes og co. Og statens penger vil de bruke på skattelette til folk med høy lønn og store formuer.

Det er visst ikke grenser for hva Hernes sitt parti kan få seg til å foreslå, uten at Hernes ser ut til å løfte en finger for de som rammes. Det sier alt om engasjementet der i gården.

Stortingsrepresentant SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke