Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Fritidsparadokset
Når de rødgrønne sier de vil ha leksefri skole er det som å ta historieboka og smøre tipex på alt vi kan om hvorfor vi er på skolen.

Publisert: 25.nov.2015 04:00
Oppdatert: 25.nov.2015 11:25

Hvis de får det som de vil blir resultatet en utvidet skoledag der elevene må gjøre leksene på skolen i stedet. Resultatet blir heldagsskole.

For kjære rødgrønne venner, læreplanen krymper ikke bare fordi dere vil kutte ut hjemmearbeidet. Det eneste dere gjør da er å flytte leksene fra hjemmet til skolen og dermed frata mange elever frihet til å disponere egen fritid.

For hva med alle dem som har fritidsaktiviteter etter skoletid? Bør ikke de få repetere skolestoffet når det passer dem? Og hvor blir det av den såkalte «fritiden» når man blir tvunget til å sitte på skolebenken til langt på dag?

Et argument som ofte brukes for å fronte leksefri skole er at noen undersøkelser viser bedringer av karakterer hos de svakeste elevene da de slapp å gjøre lekser. Ble disse elevene bedre på skolen av dette? Kanskje det. Men hvorfor er det flertallet, som faktisk blir bedre på skolen av lekser, som skal måtte bøye seg for dette mindretallet?

Det er mye mer gunstig å gi en valgfri leksehjelpordning etter skoletid, for dem som ønsker det eller trenger det, enn å påtvinge alle grunnskoleelever å være på skolen flere timer enn nødvendig. I et klasserom er ingen elever like og derfor er og blir tilpasset opplæring og valgfrihet i skolen en av hovednøklene til god læring.

Dermed blir leksefri skole for meg en lettvint løsning på større problemer. Elever som sliter med leksene må få organisert hjelp, samtidig som de som ikke har noe som helst behov for verken leksehjelp eller lengre skoledag må få slippe å være med på det! Leksefri skole er ikke veien å gå for en enklere hverdag, for det er en løsning som ikke passer noe bedre for flertallet enn dagens eksisterende ordninger.

Og nei, jeg synes ikke lekser er gøy, men det er ikke alt i livet som er så veldig morsomt hele tiden. Vi kunne jo sluttet å gjøre alt som er litt kjedelig eller vanskelig i 30 år og se hva som hadde skjedd. Det hadde nok blitt en interessant generasjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke