hacklink
18. sep
 
Fritt behandlingsvalg

0
Publisert: 16.aug.2016 04:00
Oppdatert: 16.aug.2016 06:45

Ida Marie Bredvold, Hedmark Frp, skriver i HA at pasienter med rett til helsehjelp skal kunne velge hvor de vil behandles og at fritt behandlingsvalg er for å flytte makt fra helsebyråkratiet til pasientene. Det høres jo forlokkende ut for ingen ønsker jo at pasienter skal stå unødvendig i kø for behandling.

Det er imidlertid problemet med Helsereformen som har økt helsebyråkratiet til ulempe for pasientene. 60 prosent av sykehusenes inntekter er bevilgninger fra departementet, mens 40 prosent av inntektene er aktivitetsbasert, det vil si at omløpshastigheten på pasientene må øke slik at leger og sykepleiere må bruke mindre tid pr. pasient for at helseforetakene skal kunne gå med overskudd som skal dekke vedlikehold og nyinvesteringer.

Et regelrett suspekt krav at sykehus skal gå med overskudd. Dette taper pasientene på. Fritt behandlingsvalg er ingen løsning for pasientene, men derimot en avskaffelse av Helsereformen slik Skottland gjorde, skrotet innsatsstyrt finansiering og la sykehusene igjen under full offentlig forvaltning. Nå er alt på stell igjen økonomisk og ellers etter at man som her i Norge gikk med store underskudd med Helsereformen. Ap, regjeringen og støttepartiene ser ut til å ha særdeles tungt for å lære og innse at Helsereformen har vært en fiasko. Det taper pasientene, leger og sykepleiere på.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke