hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Frivillighet - det er iallfall lov å prøve

Publisert: 26.des.2018 15:05
Oppdatert: 27.des.2018 10:57

Frivillighet fyller funksjoner som har positiv effekt på samfunnet. Kanskje du burde prøve? Kanskje frivilligheten fyller rommet mellom individer og fremmedfrykt? Kanskje vi lærer å respektere hverandres verdier? Kanskje, men bare kanskje. Det er i iallfall lov å prøve frivillighet, eller i det minste anerkjenne behovet for frivillighet i inkluderingsarbeidet.

Frivilligheten har en egenverdi i samfunnet fordi det bidrar til økt samarbeid og utvikling av lokalsamfunnet. Dette betyr at det er ikke en side som gir, og den andre som tar. Her er det alle som gir og er med på deltakelsen. De frivillige var uvurderlige når jeg som flyktning kom til Norge. De første vennene jeg fikk var frivillige gjennom Røde Kors. Bare det å ha noen å dele historier med, og lære om det nye samfunnet, og føle at man er inkludert, er av verdi. Spesielt for barna og de yngre er det særdeles viktig å møte andre i samfunnet. Det skaper engasjement for å lære om en ny kultur, skikker og språk.

De frivillige bidrar til samfunnet ved å sørge for et aktivitetstilbud, men ikke bare det, men også å sørge for at de som kommer føler en medmenneskelighet de kanskje ikke har følt på lenge, i sin flukt fra sitt eget land. I media anklager vi innvandrere for mye, men kan med hjertet på halsen si at de har nære innvandrervenner? Skal man bygge alle sine fordommer på antakelser, eller bør man brette opp ermene selv og bidra? Frivillighet – det er iallfall lov å prøve!

Medlem Hedmark fylkes flerkulturelle råd

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke