16. sep
 
Frivilligheten er viktig

Publisert: 27.jun.2019 14:08
Oppdatert: 27.jun.2019 14:08

Frivillige organisasjoner er veldig viktig for det norske samfunnet.

De arbeider for å forebygge og fremme helse. Dette gjøres i samarbeid med de mange andre samarbeidspartnerne.

Organisasjonene hjelper alle som trenger hjelp i kommuner uansett religion tilhørighet, rase, kjønn, kultur, bakgrunn og alder. De er en god møteplass og et hjelpende sosial nettverk.

De er også en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet noen som trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe.

Arbeidet er frivillig innsats både fra private personer og organisasjoner og gir gratistjenester.

De organiserer mange aktiviteter og gjøremål for de menneskene som trenger hjelp.

Det er økende ensomhet i Norge. De ensomme trenger hjelp. Frivillige mennesker hjelper de med å få gått på møteplasser, trening, turgåing, kaffebesøk.

Det finnes turvenngrupper i organisasjonene som ukentlig eller en gang i måneden har planer for turgåing eller trening.

Noen trenger hjelp til å bli fulgt til tannlege, fastlege, sykehus, fysioterapeut, konserter og kino.

Eldre med nedsatt allmenntilstand eller andre sykdomsårsaker, kan ikke handle i butikker. De får hjelp av frivillig innsats til innkjøp.

Det finnes også reserve-besteforeldre-ordning. Hvor barn som har mistet besteforeldre får tilbud om det.

Det er håndarbeidsgrupper som møtes til brodering, strikking og hekling. Damer som bor alene og føler seg ensomme, frivillige organisasjoner har ordnet med møtetreff for dem.

De frivillige har også aktiviteter og sosialsamvær for de eldre på sykehjem, aldershjem, bofellesskaper, og eldresentre.

Frivilligheten har gratis advokatbistand til de som trenger juridisk og veiledningshjelp. Dette er en ordning med en advokatforening.

I juletiden er det mange som føler seg ensomme. Frivilligheten organiserer julebord for de ensomme hvor det blir servert mat, de får julegaver og de får et godt sosialt samvær.

Frivillige organisasjoner har aktiviteter for flerkulturelle (nye landsmenn). De har flerkulturell aktivitetskafé. Kafeen er åpen for alle og det er gratis servering.

Dette tilbudet skaper større nettverk. Det er forskjellige aktiviteter på aktivitetskafeen og de får også norsk språktrening.

Frivillige organisasjoner utfører mye gratis innsats. Det gir mer norske kroner tilbake til det norske samfunnet enn de får støtte fra myndigheter.

Medlem av Hedmark flerkulturelle råd

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke