Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Frontalangrepet mot Morten Aspeli
Knut Fangberget (H) Tor Inge Martinsen (BBL) og Live Giset (V) har fått ny kraft i angrepet på ordfører Morten Aspeli etter Fylkesmannens lovlighetskontroll av tidligere rådmann Kulilds avgang.

0
Publisert: 28.apr.2015 04:00
Oppdatert: 28.apr.2015 07:23

MENINGER

Journalisten står ikke langt bak i felttoget med overskriften «frontalangrep mot Morten Aspeli». For de fleste Hamarborgere er Rådmannssaken historie. For oss som var til stede i rådhuset 15.april, da kommunens økonomi ble diskutert, var det åpenbart at skifte av rådmann var et fornuftig og nødvendig grep, selv om ordfører Aspeli nok en gang viste lojalitet til sin tidligere rådmann. Aspeli fulgte alle råd han fikk fra advokat/KS i saken. Mangel på info kan ikke lastes han alene. Jeg vil ellers minne om at Fylkesmannen gir Aspeli og flertallet i kommunestyret rett i det viktigste, nemlig at vedtaket om avtalen med Kulild ble lovlig fattet.

At Fangberget har forminsket tillit til Morten Aspeli, tror jeg Aspeli kan ta med knusende ro. Om Fangberget ønsker å bli en mer samlende ordfører enn Aspeli, er trolig ikke veien å gå og kaste skitt på politiske motstanderes integritet i en sak der også mange stiller spørsmål ved Fangbergets habilitet.

Martinsen går lenger. Han lurer på om Aspeli holder tilbake informasjon i andre saker som politikere behandler. Og han slipper unna oppfølgende spørsmål fra journalisten. Det er synd, for anklagene til Tor Inge Martinsen mot Morten Aspeli og flertallet i kommunestyret, er alvorlige og hadde fortjent en forklaring.

Martinsen er mest kjent for sin interesse for idrett, og spesielt pasjonen for Ham Kam. Etter kampen om Briskebyutbyggingen i 2006 som ble avgjort med blant andre Martinsen som viktig pådriver, skrev han en kronikk dagen etter vedtaket 6. februar 2006. Her framgår «mitt håp er at vi alle har lært litt av Briskebysaken og at framtidige oppgjør om utviklingen av lokalsamfunnet vårt blir velspilte, engasjerende og preget av fair play» Den enkleste måten å bidra til dette, er å følge eget råd om fair play.

Forsvarere av verdier som åpenhet, ærlighet og fair play, forventes å ha god selvinnsikt. Derfor kan en spørre hva Fangberget, Martinsen og Giset, vil tilføre det politiske miljø av personlige holdninger og integritet og lederegenskaper som vurderingsevne og dømmekraft, om de skulle komme i ansvarlig posisjon.

Martinsens utsagn om «Sovjettilstander» i HA og Fangbergets uttalelser til TV 2 «rådmannen blir gjort til syndebukk for manglende handlekraft» satte det nasjonale søkelyset på Hamar. Det vil være i Fangberget/ Martinsens makt om de kommer i posisjon, å gjeninnsette tidligere rådmann Kulild som en naturlig konsekvens av deres situasjonsanalyse.

Morten Aspeli har tatt støyten for rådmannssaken på vegne av et flertall i kommunestyret, trolig et større flertall enn posisjonens stemmer. Dette var en sak som krevde raske svar, rask handling og kjappe beslutninger. I etterpåklokskapens lys kan man alltid finne poenger. Så får velgerne bestemme hvilke personlige egenskaper og lederegenskaper de mener en ordfører bør ha.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke