Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Frp har et ansvar
Pensjonistoppgjøret

Publisert: 31.mai.2016 04:00
Oppdatert: 31.mai.2016 11:01

Walter M. Carlsen har rett i at pensjonistene/uførepensjonistene vil oppleve - for annen gang under Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen – en nedgang i kjøpekraften (HA 25. mai). Men det får være grenser for hvor langt man kan gå i å frikjenne Fremskrittspartiet for ansvar.

Nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet skriver i sin bok «Mot min vilje» at «Fremskrittspartiets tillitsvalgte skal si det folk liker å høre – for å bli valgt». I praksis betyr det at Fremskrittspartiet i en og samme sak kan ha ulike synspunkt etter hvem/ hvilken organisasjon eller virksomhet de snakker med. Utad virker det slik at Fremskrittspartiet kan ha et standpunkt om morgenen, og et helt annet ett om kvelden. Et slikt eksempel er dette med flyseteavgiften, hvor Fremskrittspartiet har skiftet standpunkt tre-fire ganger på kort tid.

Fakta er at da pensjonsreformen var til behandling i Stortinget, leverte Fremskrittspartiet inn sitt forslag til innstilling ved representanten Ytterhorn. Det lød slik: Fremskrittspartiet «ville gjøre alle til minstepensjonister». Det er dette som er Fremskrittspartiets egentlige holdning til pensjonsreformen. 

Det forslaget fikk selvsagt ikke støtte i de andre partiene. I det Fremskrittspartiet skjønte at de ville slippe å stå til ansvar for minstepensjonistforslaget, snudde de og stemte mot pensjonsforliket i et forsøk på stemmesanking. Men dog, på det tidspunktet Fremskrittspartiet gikk inn i regjering, ga Fremskrittspartiet samtidig sin støtte til pensjonsforliket, og er dermed en del av det.

Det Walter M. Carlsen forsøker å gjøre, er å frita Fremskrittspartiet fra regjeringsansvar, gjennom å skylde på pensjonsforliket. Fasiten er at med Fremskrittspartiet i regjering, kan pensjonistene forvente å miste 1 prosent kjøpekraft i 2016,

Siden Fremskrittspartiets dannelse, har ikke det partiet fremstått på annen måte enn å være en «fagforening for mangemillionærer/ milliardærer» som verken vil betale skatter eller avgifter. Og som av samme grunn vil avvikle velferdssamfunnet stykkevis og delt. Det at trygdede nå for andre år på rad går ned i kjøpekraft, skyldes at Fremskrittspartiet heller ikke vil ta ansvar for sine valgløfter og heller ikke sitt regjeringsansvar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke