Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Frp har ikke demontert velferdsstaten
Vi har jo alle hørt skremselspropagandaen fra de rødgrønne tidligere. Mottoet i valgkampen var skattelette mot velferdsstaten.

0
Publisert: 25.jan.2016 04:00
Oppdatert: 25.jan.2016 08:18

Det som er trist, for de rødgrønne, er at Frp har levert i regjering både på bedre velferdstjenester, og skattelette.

Jeg svarte Helge Bjørnsen (SV) helt klart og tydelig på at vi i Frp mener det er fullt mulig at folk beholder mer av sine egne penger uten at vi trenger å rasere velferdsstaten, nettopp fordi vi vil bruke mindre penger på tull, og å prioritere de viktige offentlige oppgavene.

Frp har sittet to år i regjering og vi har gitt skattebetalerne milliarder av kroner i skatteletter uten at kommunene, fylkeskommunen eller staten har mistet muligheten til å finansiere velferdsgodene. I tillegg har vi styrket mange områder som samferdsel og politi. Det beviser at SV bekymringer er lite troverdige.

Frp har aldri foreslått å halvere inntektsskatten over natten, vi tar til ordet for å redusere inntektsskatten på sikt, og vi har allerede redusert mye. Det er heller ikke sånn at en krone i skattelette på inntektsskatt er en krone i tap for staten, vi bruker pengene våre også, og det er skatt på forbruk i Norge. Regnestykket blir nok derfor litt svakt.

SSB gjorde imidlertid vurderinger av noen av Frps alternative statsbudsjetter før vi kom i regjering, disse budsjettene gikk lenger enn hva regjeringen gjør i dag. Likevel konkluderte altså SSB med økt sysselsetting og økt BNP, altså ikke dommedag. Økt sysselsetting og økt BNP gir også staten inntekter.

Frp er helt klar på at det finnes potensiale til innsparinger på alle forvaltningsnivå. Det offentlige har en tendens til å vokse ut av proporsjoner, og dette koster enormt mye penger. For å gjøre noe med dette kan man ikke bare sparke menneskene, man må se på prosessene. Frp i regjering har satt i gang prosesser i flere sektorer for å sikre effektivisering, bedre samhandling og mer fornuftig forvaltning av ressursene vi har til rådighet.

De frigjorte midlene skal vi ikke sløse, vi skal la folk flest beholde mer av sine hardt opptjente penger, og bruke de som de selv ønsker. Et eksempel man kan ta er jo kunst og kultur. I dag sitter politikerne og bevilger penger til forskjellige deler av kulturen. Dette kan vi begrense. Om folk beholder mer av sine egne penger har de råd til å betale litt ekstra for å gå på kino, opera og kunstutstilling, og da velger de selv hvilke kulturaktiviteter de vil støtte, fremfor at politikerne skal bestemme for dem.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke