hacklink
18. sep
 
Frp har lite å bære seg for

Publisert: 07.mai.2019 12:31
Oppdatert: 07.mai.2019 13:39

Frp-erne er misfornøyde med mediedekningen fra deres landsmøte. Feilen de mener mediene har gjort, er at de har sitert fra deres partileders tale. Sitatet er korrekt. Mener partiet at media ikke skulle gjengitt det, og eventuelt hvorfor?

Dere har lite å bære dere for. Dere får mye plass i HA, og riksavisene har ikke brukt store ressurser på å følge opp sakene som Hoksrud, Leirstein, Sandberg, Njåstad og Keshvary har vært involvert i. Sylvi Listhaugs avskjed fra regjeringen ble ingen lang føljetong i pressen etterat KrF fikk henne avsatt. Nå er det ganske stille om forholdene i justisdepartementet, der Frp har regjert i seks år med dårlig resultat; mislykket politireform og et rettsvesen som ikke klarer å behandle ferdig etterforskede kriminalsaker. Kriminaliteten øker på de fleste områder. Knivstikking og organisert slåssing er blitt dagligdags. Partiet prøver nå å rømme fra bompengesaken. Det at det aldri før har blitt så mange bomstasjoner som etter at Frp tok over samferdselsdepartementet står fast. Presseomtalen om det er fortjent.

Tidligere hadde vår presse partitilknytning. HA var Ap-avis og «Stikka» Høyre. Da var frontene klare. Så ga Ap opp styringen av sine organer. Uavhengighet var noe av hensikten, og slik ble det for hele pressekorpset, eller?

Jeg tror venstresida tapte på dette. Dagsavisen oppfattes nå som venstreorientert og Klassekampen har en klar posisjon til venstre. Schibsted eier mange av våre store aviser. Jeg vet ikke hvor politisk uavhengige de er der i gården, men mange av redaktørene har lenge vært en fast del av NRKs kommentariat, sammen med folk fra «Civita» og «Minerva». Kommentarene er hovedsakelig høyreorienterte. Dagens Næringsliv og Finansavisen representerer kapitalen.

Når Tor André Johnsen og Truls Gihlemoen nå klager over dårlig behandling lurer jeg på: Hva er deres sak i forhold til drittpakka om Jonas Gahr Støre som borgerlige aviser sendte ut like før valget i 2017? Og hva med løgnhistoria som VG klarte å konstruere for å ramme Trond Giske? Dagens Næringsliv hadde gjort forarbeid til denne saken.

Jeg har ingen forståelse for forsøket fra våre lokale Frp-ere på å innta offerrollen i denne saken. At dere har en løsmunnet partileder får dere takle sjøl, og ikke skylde på media.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke