hacklink
17. sep
Permisjon: Arne Skarseth skriver her om bakgrunnen for sin permisjonssøknad i9 fjor høst.Foto: Jo Kjetil Heggelund
 
Frp og permi- sjonsreglene
Jeg leste i HA 24. februar om Frp og permisjonsreglementet i kommunestyret i Ringsaker.

0
Publisert: 26.feb.2016 04:00
Oppdatert: 26.feb.2016 07:59

Meninger

Undertegnede hadde ikke tenkt å dumme seg ut med å kommentere eller svare på leserinnlegg fra markeringstrengende nykommere fra Frp. Men når jeg nevnes med navn i avisomtale gjør jeg et unntak.

Det er tydelig at Frps representant har markeringsbehov. Det må han gjerne ha, men ikke la det gå ut over andre med og med navn. Å bli hengt ut slik synes jeg er sårende.

Jeg har vært i kommunestyret i fire år. Jeg har aldri bedt om permisjon før onsdag 18. november 2015. Jeg kjørte min samboer på Bærum sykehus 17. november til en stor operasjon. Jeg fikk da beskjed at hun ville bli utskrevet torsdag 19. november 2015. Jeg skulle kjøre og hentet henne. Det var avtalen.

Jeg avtalte at jeg ikke kom på besøk på onsdag 18. november, for da var det kommunestyremøte. Rett før jeg skulle møte i kommunestyresalen klokken 13.00 fikk jeg beskjed at hun kom til å bli utskrevet samme dagen.

Jeg hadde ingen mulighet på så kort varsel å få noen til å komme i mitt sted. Jeg avtalte at jeg skulle prøve å få med meg kommunestyret og så hente henne. Vi avtalte at jeg skulle prøve å være der før klokken 21.00. Det var ikke flere saker enn at jeg trodde vi skulle være ferdig tidlig.

Jeg søkte om permisjon fra klokken 17.00. Dette var eneste gangen jeg har søkt permisjon under et møte. Jeg trodde syketransport var gyldig grunn. Jeg trodde heller ikke at jeg skulle bli hengt ut med navn for en kort permisjon for en gangs skyld. Jeg valgte å være til stede så lenge jeg kunne. Jeg skulle tross alt kjøre nesten 350 kilometer etter endt møte.

Så vil jeg oppfordre Frps representant til å se inn i eget parti både når det gjelder permisjon, påkledning, daukjøtt, folk med uføretrygd som møter på møter og i kommunestyret, og som ødelegger for valgdeltakelsen. (Tatt fra tidligere avisinnlegg).

Jeg trodde legene i kontakt med NAV gjorde jobben med å og avklare hva folk kan gjøre og ikke gjøre.

Jeg kunne også gått på person, men så langt hadde jeg ikke tenkt å gå. Jeg klarer å skille person og sak. Hadde mor levd, så hadde hun sagt at slike snørrunger skal du ikke bry deg om. Mor lever ikke. Derfor har hun ikke fått sagt det til meg, og da er det usagt.

Jeg vil innstendig be Frps representant om å lese om folkeskikk og hvordan man omgås mennesker i alminnelighet, også i tilfeller der representanten har avvikende syn i en diskusjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke