Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
GÅTT AV: Sylvi Listhaug (Frp)
 
Frp skal endelig kjempe for ytringsfriheten

Publisert: 26.mar.2018 15:04
Oppdatert: 26.mar.2018 16:00

Jeg ser at Sylvi Listhaug i forbindelse med at hun «trekker» seg som justisminister på grunn av det fatale Facebook-innlegget om Arbeiderpartiet og terrorister mener seg utsatt for heksejakt og at Ap-leder Jonas Gahr-Støre har vært ute etter å begrense hennes ytringsfrihet. Nå kan ikke jeg se at Listhaugs ytringsfrihet har blitt truet på noe vis i og for seg. Møte motbør er ikke det samme som å bli kneblet.

Men om Listhaug vil påta seg oppgaven med å være ytringsfrihetens edle forsvarer, er jo det kjempefint. Foreløpig har jo hennes parti Frp vært langt mer opptatt av å begrense/nekte andre ytringsfrihet enn å kjempe for den. Som da Frp i 2014 truet SAS til å destruere hele sitt opplag av sitt magasin Scandinavien Traveler fordi SAS hadde laget en artikkel Frp ikke likte, eller da Frp i 2013 truet med å trekke statsstøtten til Anti-rasistisk senter fordi de i en rapport omtalte Frps mildt sagt grumsete forhold til apartheid-regimet i Sør-Afrika, eller når Frp-medlem og stortingsrepresentant Mazyar Keshvari truet med å skyte NRK-programleder Ingunn Solheim fordi han ikke likte måten Solheim ledet en debatt på, eller når tidligere justisminister Anders Anundsen i 2013 skrøt av at han brente Tønsbergs Blad og oppfordret alle til å boikotte avisa fordi han mislikte måten de omtalte Frp på.

De som har fulgt debattsidene i HA i en del år vet jo at undertegnede er meget langt unna å være imponert over Gahr-Støres kamp for ytringsfriheten i forbindelse med bråket etter Muhammed-karikaturene akkurat. Snarere tvert imot har jeg i den forbindelse kommet med meget hard kritikk av ham. Men jeg ser som sagt ikke at det at Listhaug møter motbør for ett mildt sagt uheldig og usant Innlegg om Ap begrenser hennes ytringsfrihet. Og at Frp skal kjempe for ytringsfriheten med det grumsete synet de har på ytringsfriheten? Overhodet ikke troverdig.

Jeg synes forresten Listhaugs Facebook-innlegg, hvor hun sier at hun trekker seg, minner farlig stygt om den USAs president Trump pleier å ha når han blir motsagt eller noe går imot ham med syting om heksejakt og utskjelling av de som går imot en. Mye galt kan sies om Listhaug, men heks er hun vel neppe? Jeg hadde vel håpt vi skulle slippe å ha noen slike politikere som Trump her, men nei. Og med sytingen sin er utvilsomt Listhaug den siste som bør omtale norsk politikk som en barnehage kanskje?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke