Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Frp vil demontere velferdsstaten
Skattepolitikk

Publisert: 15.jan.2016 04:00
Oppdatert: 15.jan.2016 09:28

På spørsmål om hvordan Frp har tenkt å finansiere en halvering av inntektskatten, som utgjør nær en tredel av kommunenes inntekter, svarer Katrine Aurland ikke.

Hun påberoper seg å ha respekt for skattebetalernes penger, men er svar skyldig når jeg ber henne redegjøre for hvordan hun ser for seg at innbyggernes frihet øker, når kommunene mister mulighetene til å finansiere barnehager, skoler og pleie- omsorgsoppgavene. Jeg mener at det er en omforent løsning i Norge, hvor de aller fleste aksepterer å betale sin skatt, vel vitende om at det kommer dem til gode. Vi er et solidarisk folk som tar ansvar for hverandre.

Det er denne grunnleggende verdien i det norske samfunn Katrine Aurland ønsker å bryte ned. Alternativet er et samfunn som i større grad overlater til den enkelte å ivareta seg selv og sine, og minimalisere de kollektive løsningene som utgjør limet i det fellesskap samfunnet bygger på.

Det står det henne selvfølgelig fritt å kjempe for. Det er det som er politikk. Det jeg fordrer av henne, og Frp, er at når det foreslås å redusere skattene med om lag 75 milliarder kroner for å halvere inntektsskatten, så må hun vise medaljens bakside. Det er etter min mening respektløst å fri til velgerne på denne måten, uten å være tydelig på at dette er penger som politikere bruker for å sikre gode tjenester.

Alle forstår at når Frp foreslår å redusere budsjettet til Hedmark fylkeskommune med 400 millioner kroner, Hamar og Ringsaker rundt 350 millioner hver, Stange og Elverum i overkant av 200 millioner hver og Åmot ca. 40 millioner, så innebærer det langt på veg å demontere velferdsstaten. Det er svaret på hvordan vi da kan, må og vil organisere våre liv, som avgjør hvor ivrige vi vil være på denne typen skatteletter.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke