17. sep
 
Frp vil ta sitt valg på faktagrunnlag
Jernbanedebatten i Hamar.

Publisert: 17.feb.2016 04:00
Oppdatert: 17.feb.2016 11:14

Med en retorikk fra middelalderen hevder Geir Bjørnar Smebye fra Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i HA 15. februar at «Hamar Frp vil ofre strandsonen».

Det er etter en slik uttalelse verdt å ta leserne til år 2016 og se framover. I Hamar Frps program står det klart at Hamar Frp vil ha en framtidsrettet jernbanetrase med sentrumsnær stasjon. En trase som best mulig ivaretar de gode bomiljøene i Hamar og som i størst mulig grad går i tunnel. Dette var også grunnlaget for Hamar Frps høringssvar til Jernbaneverket for ett år siden.

Det er viktig for Hamar Frp å ha full klarhet i kostnader, konsekvenser og avbøtende tiltak før valg av trase. Slik det fremstår i dag vil ikke kostnadsbildet bli framlagt av Jernbaneverket før i juni 2016. Hamar Frp vil ikke ta stilling til trasevalg før vi har all informasjon. En så viktig beslutning fortjener at den baseres på faktagrunnlag og realisme.

Sist Hamar Frp var forbundet med å «ofre» var da HA, vinter 2015, tok opp at undertegnede var villig til å ofre huset dersom den beste traseen for Hamar ble plassert der. Uansett hvilke trase som blir valgt vil det være noen negative konsekvenser og mange positive. Da er det viktig at de som opplever de negative konsekvensene får kompensasjon for det gjennom erstatning for tapt eiendom og verditap og gjennom avbøtende tiltak for befolkningen generelt.

Det forundrer meg at Smebye kan hevde at «strandsonen blir ødelagt uansett hvilke avbøtende tiltak som lages». Ser vi framover kan kanskje Hamar få en enda lengre og flottere strand som er stor nok til å betjene en framtidig by som er vesentlig større enn Hamar 2016. Det blir spennende å se hvilke avbøtende tiltak Jernbaneverket vil fremme relatert til de ulike trasevalgene.

Det er nå Hamar og innlandsregionen har et handlingsrom for å få dobbeltsporet jernbane som kan og vil gi vekst i sysselsetting, økt verdiskapning og positiv nærings- og boligutvikling over tid. Dette er et mål vi ikke må miste av syne. Hamar Frp er et parti som er opptatt av å skape et aktivt og attraktivt Hamar på alle positive måter, noe som inkluderer både en flott strand og båthavn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke