hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Frykten for to bysentrum
Jernbanedebatten

Publisert: 14.apr.2016 04:00
Oppdatert: 14.apr.2016 10:28

Jeg leser i HA onsdag at noen går rundt med en frykt for to konkurrerende sentrum i Hamar, dersom en ny jernbanestasjon blir lagt til Vikingskipet. På mange måter er jeg glad for at jeg ikke går med en slik daglig frykt.

Jeg vet ikke hvor ofte Ewa Westermark, Peter Butenschøn og Jan Larsen kjører tog, og bruker jernbanestasjonen på Hamar. Men jeg har gjort det en del. Og jeg kan love at jeg aldri har hatt behov for å kjøpe bukser og sko på stasjonsområdet, jeg har ikke hatt behov for å klippe håret der, ikke drikke kaffe, ikke øl, ikke se på teater, og ikke løpe på tredemølle. Den siste tiden har jeg ikke kjøpt togbilletten min der en gang, den kjøpes på nettet. En jernbanestasjon i dag er et sted man går av og på toget, og ferdig med det.

Les også: Mjøsutsikt, med tog

Den nye jernbanestasjonen på Tangen er to leskur. Og hvorfor det? Jo, fordi det ikke er behov for noe mer. Det er selvsagt behov for litt mer på Hamar, men ikke mye. Frykten for at den blir et konkurrerende sentrum, synes i alle fall ubegrunnet.

I tillegg er Hamar og Hedmarken fortsatt så spredt bebodd at så godt som 100 prosent bruker et mer egnet transportmiddel enn toget når de skal forflytte seg internt, enten det er på handletur, på underholdning eller på jobb.

Det viktigste for en jernbanestasjon i Hamar er derfor at den er lett tilgjengelig for bil, buss og sykkel, og at det er gode parkeringsmuligheter der. Hamar er verken Oslo, Trondheim eller København.Derfor vil ikke en ny jernbanestasjon ved Vikingskipet være en konkurrent til dagens sentrum, den vil bli en utmerket partner i en symbiose til beste for byen og dens innbyggere.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke