Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Full åpenhet om Tjuvholmen

Publisert: 03.aug.2018 14:59
Oppdatert: 03.aug.2018 16:37

Om kort tid blir planprogram med veiledende plan for offentlige rom for Tjuvholmen sendt på høring. Da vil alle som mener noe om saken få anledning til å uttale seg – basert på realiteter og faktiske forslag.

I utarbeidelsen av planprogrammet er det avholdt to folkemøter, flere møter med organisasjoner og andre som har spesielle interesser i området og høring av tilfeldige utvalg. Etter at veiledende plan er vedtatt vil det bli egne prosesser med reguleringsplaner for hvert enkelt prosjekt. Jeg kan garantere alle som er bekymret for mangel på åpenhet at det kommer ikke til å bli bygget noe som helst på Tjuvholmen som ikke er grundig diskutert og politisk vurdert. For å gjøre det helt klart: Om det skal bygges, hva som eventuelt skal bygges, hvordan det skal bygges og når det skal bygges vil være gjenstand for demokratiske prosesser og politiske beslutninger.

Etter min mening bør Tjuvholmen være et lett tilgjengelig, allsidig og trivelig by- og rekreasjonsområde for alle. Jeg er helt sikker på at det kan gjøres mye for å komme nærmere den visjonen enn vi er i dag. Hvordan, hva og hvor mye som skal utvikles og bygges ut er det prosessen som nå følger som vil avgjøre. At det foreligger en opsjonsavtale for hoteltomt, for øvrig behandlet og godkjent av kommunestyret den 21. juni 2017, betyr ikke at det foreligger noen garanti for bygging. Det betyr at det foreligger en mulighet som reguleringsprosessen må ta stilling til om skal realiseres.

Jeg mener det er mye som kan gjøres for å få til en bedre sammenkobling mellom Tjuvholmen og Hamar sentrum, utvikle en sammenhengende strandpromenade og et enda mer attraktiv rekreasjonsområde samtidig som det etableres ny bebyggelse i begrenset omfang. Den beste måten å drive by- og stedsutvikling på er å få privat og offentlig kapital til å jobbe sammen på gode måter. Det ligger det godt til rette for på Tjuvholmen.

rådmann i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke