hacklink
17. sep
 
Full barnehagedekning, veien eller målet?
Yngrepolitikk.

Publisert: 04.sep.2015 04:00
Oppdatert: 04.sep.2015 10:55

Antallet av ett-åringer til tre-åringer i barnehagen har økt betraktelig de siste årene. Noen vil si det er bra, andre vil mene at det ikke er bra.

Hva hovedpersonene selv tenker og mener er det vanskelig å få noen eksakte svar om, da de yngste barnas språklige repertoar er under en utvikling som vi eldre kan drømme om. Betyr dette at de yngste barna ikke har evner og/eller muligheter til å si noe om sin egen væren i verden?

Innenfor fagmiljøet på barnehagefeltet er det bred enighet om at nettopp det å ha kunnskap om de yngste barna er av stor betydning for barnas muligheter til å vokse opp til å bli den beste utgaven av seg selv! Det å kunne kommunisere med de yngste barna stiller store krav til personalet i barnehagene. Det å legge merke til barna som kropp, lytte til lyder og ord krever trening, koblet med en vilje og evne til å se hvert enkelt barn.

Etter å ha lest og lett i de ulike partiprogrammene spør jeg politikerne konkret: Hvordan skal full barnehagedekning møtes med et kompetent personal med kunnskap om de yngste barna? For er full barnehagedekning målet er jobben gjort, men om den er veien, ja, da gjenstår det mye jobb for å nå målet, som bør være full barnehagedekning med et kompetent og mangfoldig personal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke