hacklink
buy instagram followers
19. sep
Original bildetekst:
 
Full fart for omstillingen

Publisert: 04.aug.2017 09:40
Oppdatert: 04.aug.2017 09:42

Alf Rønning skriver i HA 31.7. at han er opptatt av miljø, og plastforsøpling. Det er bra. Klimatiltak tror han derimot ikke på.

Han er dessverre ikke alene om dette. I USA har oljelobbyen lenge betalt framtredende folk for å spre feilinformasjon om klimaendringer. Det for å gjøre folk usikre i klimaspørsmål. Det har fungert.

I Norge har en annen strategi vært rådende: De store partiene erkjenner klimaforstyrrelsene.

De samme politikerne vet at klimaendringene er treg materie. Som et tog det tar det lang tid å få opp i fart, og like lang tid å bremse. Derfor er det viktig å skru på bremsene nå, for et sted der framme stopper sporet.

Likevel gjør politikerne svært lite for å begrense utslippene. De gambler på at velgerne ikke skal gjennomskue spriket mellom ord og handling, eller håper at de ikke skal arrestere dem fordi klimaendringer ikke føles så truende her og nå. Og så turer de videre som før.

La oss vise at disse politikerne tar feil av oss, og at vi kan tenke langsiktig.

Det er nå opp til oss alle: Vi trenger nye politikere som vil la oljen ligge i bakken, som slutter å subsidiere fossil energi og som heller vil investere i grønn, fornybar energi uten å ødelegge verdifull natur.

Dette er Miljøpartiet De Grønnes store prosjekt. Havner vi på vippen med 7-8 representanter kan vi få de store partiene til å ta det nødvendige skrittet mot det naturvennlige nullutslippssamfunnet.

De Grønne er nå større enn Venstre på meningsmålingene og flørter med sperregrensen. Nettopp din stemme kan dermed bli avgjørende på vektskålen for en kunnskapsbasert klima- og miljøpolitikk.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke