hacklink
17. sep
 
Full støtte til skolestreik

Publisert: 19.mar.2019 12:46
Oppdatert: 19.mar.2019 15:17

Det klages til tider på ungdommens manglende engasjement i viktige samfunnssaker. Hvis vi utvider det til å gjelde hele befolkningen, uansett alder, kan det være noe i det. Mange konsentrerer seg om seg og sitt, og ser en annen vei når det gjelder de virkelig viktige sakene.

Klimakrisa gjelder eksistensgrunnlaget vårt på denne kloden. Den angår oss alle. Når nå en del ungdommer har grepet fatt i dette og velger en skolestreik som virkemiddel, fortjener de all vår støtte. Fylkesmyndighetene har ikke forstått dette. Når Natur og Ungdom legger opp til at elevene kan søke om å få streiken godkjent som politisk arbeid og følgelig slippe fravær, svarer ass. fylkesdirektør i Hedmark, og tilsvarende i Oppland, at politisk streik ikke kan regnes som politisk arbeid, og at fravær derfor skal føres. Det vises til en tolkningsuttalelse fra Utdanningsdirektoratet for å underbygge dette. Politisk streik? I dette tilfellet handler det ikke om partipolitikk og politiske særinteresser, men om forhold som angår oss alle. Fylkesmyndighetenes direktiv er derfor sneversynt og smålig. Myndighetene kunne vært med og gi ungdommene håndslaget de fortjener, og de har fortsatt muligheten til å snu.

All honnør til idealistisk ungdom som står på og våger å stå fram for de viktige sakene. Dere har vår fulle støtte.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke