15. sep
Knut Storberget: Er han mest partileder eller fylkesmann? For hele Innlandet eller Hedmark? FOTO: TRONDLILLEBO
 
Storbergets rolle – fylkesmann eller partileder?
1. januar 2020 trer Oppland og Hedmark sammen til en fylkeskommune.

Publisert: 18.okt.2017 14:36
Oppdatert: 18.okt.2017 14:49

Fylkestingene i begge fylker har tidligere fattet at man ikke ønsker sammenslåing og man håpet at man skulle få ny regjering etter valget som kunne reversere regionreformen.

Realiteten ble at den borgerlige regjeringen fortsetter og ny fylkessammenslåing er en realitet.

Målet ved ny fylkessammenslåing må være at vi klarer å samle begge fylker til felles innsats for å styrke og utvikle innlandsregionen til beste for «innlandssamfunnet».

Det nye fylket, hva nå det vil hete til slutt, omfatter 48 kommuner og vil dekke et område på 52.589 kvadratkilometer. Et svært fylke med store geografiske avstander der den nye fylkeskommunen må finne gode løsninger for å opprettholde gode tilbud til beste for befolkning og næringsliv.

Tiden fram til en sammenslåing i 2020 bør konstruktivt brukes til å utforme best mulig politikk for vår region, få klar oppgavefordeling og etablere sterk fylkesadministrasjon.

Istedenfor opplever vi igjen at lokalisering av hvor fylkesadministrasjonen skal ligge er viktigere enn utformingen av de tjenester som fylkeskommunen skal utøve.

Knut Storberget blir ny fylkesmann fra 2020. Jeg synes det er en pussig vinkling at den nye fylkesmannen av alle ting er mest opptatt av å fremme syn på at den nye fylkesadministrasjonen skal ha sitt hovedsete på Hamar.

Fylkesmannen er statens representant i fylket og har ansvar for å følge opp vedtak, mål og retningslinjer fra stortinget og regjeringen.

Fylkesmannen skal ha tillit og virke samlende for hele vår region. I dette tilfelle virker det som om Storberget heller opptrer som fylkespartileder i Hedmark Arbeiderparti enn som en fylkesmann.

Den fremtidige fylkesmannen burde heller bidra til å samle innlandet, der vi nå går inn i en krevende prosess vedrørende den nye fylkessammenslåingen – istedenfor å være mest opptatt av hvor hovedsete for ny fylkesadministrasjon skal ligge.

Dette skaper hverken ro eller tillit. Når Knut Storberget heretter uttaler seg vedrørende fylkessammenslåing - skal man da opptatte han som fylkesmann eller fylkespartileder?

Knut Storberget er utnevnt som fylkesmann for vårt nye fylke- eller har Oppland fått en fylkesmann for Hedmark?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke