Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Terrengsykling: Fylkesmannen i Hedmark anbefaler et generelt sykkelforbud på alle stier i nye verneområder.
 
Fylkesmannen nekter å følge vedtatt norsk sykkelpolitikk
Fylkesmannen skal sørge for at vedtak fattet av Stortinget og Regjeringen følges opp. Fylkesmannen i Hedmark kjører derimot sitt eget løp når det gjelder terrengsykling.

Publisert: 02.mai.2017 16:57
Oppdatert: 02.mai.2017 22:13

I fjor ble Stortingsmeldingen om friluftsliv vedtatt. Den sier at Stortinget skal legge til rette for at folk flest skal få gode friluftsopplevelser, og det skal tas høyde for nye typer friluftsaktiviteter. Blant annet skal sykling kun unntaksvis forbys i verneområder, og da basert på et solid kunnskapsgrunnlag.

Les også: Håper 1.000 vil sykle til jobben

Til tross for disse tydelige føringene fra Stortinget og Regjeringen, fortsetter Fylkesmannen i Hedmark å anbefale et generelt sykkelforbud på alle stier i nye verneområder. Mens andre fylkesmannsembeter følger føringene vedtatt av vårt øverste folkevalgte organ, velger Fylkesmannen i Hedmark å ignorere dette.

Les God Dag: Sykling i sneen

Det har vært umulig å få en ordentlig dialog med Fylkesmannen i Hedmark om hvorfor de fortsetter å forby sykling uten å begrunne dette, annet enn at de opplyser at de forholder seg til en mal. Denne malen brukes altså nå kun av Fylkesmannen i Hedmark. De andre embetene har tilpasset seg nasjonal politikk uten å vente på ny mal.

Vi terrengsyklister, representert av Norsk organisasjon for terrengsykling (NOTS), er ikke motstandere av vern og strenge bestemmelser der det er nødvendig, men forbud er sjelden det beste vernet. Derfor har også Klima- og miljødepartementet omgjort vedtak om sykkelforbud i verneområder de siste årene.

Så langt i år er det foreslått 15 verneområder i Hedmark, og Fylkesmannen i Hedmark vil forby sykling utenfor bilveier i alle disse. En god begrunnelse mangler, og vi oppfordrer lokale terrengsyklister til å melde seg inn i NOTS og bidra med lokal kunnskap når vi krever svar av fylkesmannen. NOTS oppmuntrer syklister til å passe på naturen, gjennom våre stivettregler.

Miljødirektoratet har undersøkt hvordan sykling sliter på naturen. Denne undersøkelsen, som ble gjennomført i fjor sommer, konkluderer det samme som en rekke internasjonale studier: Sykling ikke sliter mer på naturen enn andre friluftsaktiviteter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke