Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
MØTE: Fylkestinget skal på rundtur i Helsingfors.
FOTO: REUTERS
 
Fylkestinget skal ha møte i Finland
I min tid som lærer hendte det en sjelden gang at personalet på skolen reiste bort på seminar.

Publisert: 10.jun.2015 04:00
Oppdatert: 10.jun.2015 11:52

En gang dro vi helt til Danmark på personalseminar, med foredrag på danskebåten og gruppearbeid på en videregående skole der nede. Formålet var forberedelse til storskolesammenslåingen som endte opp med Hamar katedralskole.

Så mange år etterpå minnes jeg dårlig utbyttet av dette borteseminaret. Det eneste måtte være de danske lærernes nysgjerrighet etter å få vite hva det norske pedagogiske slagordet AFEL (Ansvar For Egen Læring) var, og deres reaksjon da vi ga dem forklaringen.

De trakk på smilebåndet over den norske naiviteten og sa at dette hadde de ingen tro på. Dessuten fant vi ut at kunnskapsnivået lå høyt over det norske på tilsvarende trinn. Men det kunne vi kanskje ha bragt på det rene uten å reise bort. Uansett kunne vi ha spart oss for denne kunnskapen. Pisa – sjokket kom tidsnok.

Nå drar personalet i mange virksomheter ofte langt avsted på seminarer og kongresser, uten at gevinsten mange ganger er så klar. Legemiddelindustrien sponser turer for helsepersonell, stortingspolitikere drar til Australia for å se på kenguruoppdrett (det skjedde for en del år siden) osv. Ja, reisebudsjettet til de nevnte politikerne har økt år for år og beløper seg til flere titalls millioner i året - og her er det selvfølgelig skattepengene fra folk flest som dekker reiser og opphold.

Her om dagen ble jeg oppmerksom på en kunngjøring i Hamar Arbeiderblad, diskret plassert mellom annonser for vedsalg og takk for vennlig deltagelse i begravelser, og med liten skrift. Det gjaldt fylkestingets neste møte. Etter sakslista kunne man lese at plenumsmøtet 15. - 16. juni denne gangen skulle gå over to dager med oppmøte søndag 14., for alle representantene (30 – 40?) på Oslo flyplass, Gardermoen for derfra å dra til Finland. Opphold med frokost og middager på hotell i Helsinki.

På nettet fant jeg også at en av programpostene var guidet busstur i den finske hovedstaden. «Alibiet» for utenlandsoppholdet skulle formodentlig være å lære om kommuneforvaltningen og organiseringen av utdanningen i Finland.

Likevel kan en ikke unngå å tenke på kostnadene ved en slik tur, og om skattepengene kunne blitt brukt på andre formål fylket har ansvar for. Men dette er vel bare et surt oppstøt fra en gledesdreper som ikke unner fylkespolitikerne i Hedmark en utenlandstur som avslutning før sommerferien. Som jeg gremmes over meg selv.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke