hacklink
17. sep
 
Fylkesveg 24 i Vallset

0
Publisert: 12.apr.2016 04:00
Oppdatert: 12.apr.2016 08:17

Bjarne H. Christiansen er som alltid beundringsverdig lojal mot eget partis tillitt til byråkratiet, når han trofast påtar seg den nærmest umulige oppgaven å forsvare Stange Aps vedtakshistorikk for fylkesveg 24 gjennom Gata.

«Golf er et spill hvor målet er å få en veldig liten ball oppi et veldig lite hull, med våpen som ikke passer til formålet». Omtrent slik sto det å lese i det britiske satiremagasinet Punch i 1892.

Christiansen refererer i sitt debattinnlegg i HA 4.april til hvordan kommunestyret, med Ap i spissen, vedtok å bygge strekningen Støa - E6 i to etapper. Når Christiansen tar i bruk et vedtak som tvinger økt trafikk gjennom Gata sentrum som våpen i sitt forsvar, er det fristende å antyde at Christiansen kanskje passer like godt som golfspiller som i oppgaven som samfunnsbygger.

Christiansen beskylder i sitt innlegg meg for å ha en lemfeldig omgang med sannheten. Sannheten kom imidlertid for dagen i skissen for fremdrift som ble fremlagt for Det faste planutvalg 5. april, og viste at veien fortsatt kommer til å gå gjennom Gata sentrum i lang tid fremover.

En bedre veg gir økt trafikk. Når strekningen fra Gata til Skarnes om få år forventes ferdigstilt, vil 4800 biler passere gjennom Gata sentrum hver dag. I motsetning til Stange Pp, har ikke Ap forsøkt å skape en illusjon av at de har vært ute etter en god løsning for en fremtidsrettet, trafikksikker veg utenom Gata sentrum.

Stange Frp mener det nye forslaget til trasé er en forbedret løsning, med utsikter til en god løsning både for tilknytning til E6 og en forbedret vegforbindelse mellom Gata og Tangen i fremtiden.

Dessverre vil trafikkutfordringene i Gata bestå i mange år. Det samme vil usikkerheten i lokalmiljøet om når og hvor en fremtidig vei vil komme.

Kun en helhetlig planlegging av ny veg kan sikre Vallset en fremtidsrettet veg. Til tross for motstand fra Ap, Pp, MDG og SV, gir ikke Stange Frp opp kampen for en helhetlig utbygging av fylkesveg24.

Stange Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke