hacklink
18. sep
Bensin: Kanskje er det ikke skiltingen som er skyld i at bensinomsetningen i Hamar synker.
 
Fyller heller andre steder enn i Hamar
Jeg leser i avisen 25. august at Hamar har for strenge skiltregler og at man skylder på regelverket for fallende omsetning.

0
Publisert: 28.aug.2015 04:00
Oppdatert: 28.aug.2015 06:57

MENINGER

Det er nok riktig når det gjelder bensinstasjonene. De har store skilt som forteller oss bilførere hva bensin og diesel koster per liter.

Tror bensinhandlerne at vi som er ute og kjører mangler både kjørelys og gangsyn? Den fallende omsetningen på bensinstasjonene skyldes heller at vi bilførere fyller andre steder enn i Hamar.

Jeg kjører som privatperson ganske mye og har et årsforbruk på mer enn 2000 liter drivstoff. Når jeg kan fylle bensin for 12,50 kroner eller diesel for 11,50 når jeg er i Østfold, er det ingen tvil om at jeg velger bort å fylle her i byen. Da jeg kom hjem til Hamar samme dag var prisen over 14,60 for bensin.

I forrige uke var jeg også en tur oppover Gudbrandsdalen. Jeg måtte dessverre fylle 60 liter her i Hamar til 14,60. På Lillehammer var prisen 13,50. Jeg trodde prisen måtte være høyere oppover dalen, men der tok jeg skammelig feil. Oppover hele Gudbrandsdalen var bensin og diesel mye billigere enn i Hamar.

Nei, jeg skal ikke fylle tanken før jeg drar fra byen i framtiden. Drivstoff er stort sett billigere andre steder jeg kommer til.

I 2014 fylte jeg så å si hver eneste tank utenom Hamar og sparte mellom en og to kroner per liter, en besparelse på nærmere 3.000 kroner på ett år med mitt forbruk. Eller for å sette det litt mer i perspektiv: Jeg kjørte «gratis» en måned i fjor.

Her på søndag var det riktig nok en bensinstasjon som hadde senket bensinprisen til 13,20. Det var Hydro-Texacostasjonen på Olrud. Samtidig var prisen 14,48 på de fleste bensinstasjonene her i byen. Hva om alle vi bileiere gjorde som jeg? Jeg brukte Statoilkortet oppe på Olrud.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke