Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Gå foran med et godt eksempel
Bosetting og integrering av flyktninger.

Publisert: 02.sep.2015 04:00
Oppdatert: 02.sep.2015 08:45

Tenk deg at du skal flytte og kommunestyret i kommunen du vil flytte til sier nei. Det er utenkelig, men slik er det for noen mennesker som bor like lovlig i Norge som jeg gjør, nemlig de som får asyl og nå bor på mottak. Der kan de bli værende i årevis fordi kommunene sier nei til at de får bosette seg der. Det er ødeleggende for integrering og skaper kun problemer.

Nå har det vært dugnad for bosetting i mange år og tusenvis blir sittende i mottak lenge. Dette kan ikke fortsette. Dette er ikke en oppgave som egner seg for skippertak. Bosetting er ikke dugnad. Det er en permanent oppgave og kompetanse må bygges opp i alle kommuner.

Hamar SV vil at Hamar skal gå foran med et godt eksempel og åpne for bosetting av flere flyktninger. Vi trenger en ny ordning. Fordi det ikke er mulig å bo noe annet sted enn i en kommune og har du lovlig opphold her, må folk få bosatt seg raskt slik at flere kan komme i gang med integrering. Det vil ikke bli slutt på at folk må flykte, så behovet vil være der i mange år framover.

Staten må ta kostnadene og kommunene må ta sin del av antallet som skal bosettes. Det er heller ikke av det gode at det hvert år skal diskuteres i kommunestyret om folk som har fått asyl skal få bosette seg i en kommune eller ikke. Det skaper konflikt. Mye bedre å få bosatt folk raskt, komme i gang med språktrening og opplæring, slik at flest mulig kan klare seg selv og bidra i samfunnet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke