Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Ordfører: Nils A. Røhne, også kalt Kong Trivelig av Stange.Foto: Henning Holter Christensen
 
Gå inn i Ap, Ottestad-folk
Fire nye år med Kong Trivelig av Stange? Tja… Nils A. Røhne er en flott fyr og en dyktig politiker. Ingen tvil om det.

Publisert: 26.feb.2018 12:01
Oppdatert: 26.feb.2018 12:55

Til liks med Arbeiderpartiet generelt har han både solide og gode grunnverdier og en stolt historie i kamp for solidaritet og gode fellesskapsløsninger. Men gode grunnverdier og stolt historie er verken garantist eller autopilot for den gode utøvelsen av rettferdig, funksjonell og praktisk politikk. Dette til tross for at både Arbeiderpartiet og Røhne liker å mer enn antyde det motsatte.

Stange kommune trenger ikke bare en generell tettsted-utkant-politikk. Kommunen trenger også en spesifikk Ottestad-politikk. Ottestad er ikke bare en oppsamlingsplass av skattebetalere. Ottestad har særpreg og kvaliteter. Ottestad er attraktivt, og er et pressområde. I tillegg er det et pressområde som akselererer som pressområde. Pressområder hvor infrastruktur og kommunale basistjenester ikke henger med, har et navn: «Slum». Ottestad er ikke slum, og blir det neppe heller, men Stange kommune må ligge i forkant og ta utviklingen på alvor, slå ring om Ottestads kvaliteter, og ikke bare pumpe inn skattebetalere der.

Kjell Arne Johnsrud ga i HA 26. januar – med brask og bram! - ansikt og stemme til en del Stange-folks forakt og nedlatenhet overfor Ottestad. Mannen er mangeårig leder av Stange og Romedal Arbeiderlag, og en av Nils A. Røhnes sterkeste og mest dedikerte støttespillere. Hva sier det om mulighetene for at Røhne og Arbeiderpartiet tar utfordringene i Ottestad som den særskilte og store saken det faktisk er? Her skal man ikke forvente for mye. Med mindre Ottestad-folket selv tar grep.

Selv har jeg aldri hatt nok tillit til Arbeiderpartiet til å kunne engasjere meg der. Men det må nødvendigvis finnes mange i Ottestad som har slik tillit, eller som av andre årsaker finner en naturlig plass der. Til dere vil jeg si: Gå aktivt inn i Arbeiderpartiet! Styrk Samhold og Ottestad Arbeiderlag med flere medlemmer, med dugnadsarbeid, dokumentlesing, politisk tenkning og politisk verkstedarbeid. Skal vi få en god Ottestad-politikk må Helmik Slora Kristiansen og Samhold og Ottestad Arbeiderlag få vel så stor påvirkningskraft innad i Stange Arbeiderparti som det Kjell Arne Johnsrud og Stange og Romedal Arbeiderlag har.

Dette gjelder nominasjonen til kommende kommunestyrevalg, hvem som skal bekle andre sentrale verv, utforming av politikk, valg av satsningsområder – og det gjelder valg av ordførerkandidat. For selv om Nils A. Røhne er en aldri så stor kjernekar, så kan heller ikke han bli ordfører bare fordi han har så innmari lyst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke