Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
ORDFØRERKANDIDAT: Gunnar Søberg i SV, som her presenterer partiets politikk under onsdagens debattmøte på Kilde. Til venstre, Frps andrekandidat Helle Jordbræk.FOTO: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN
 
Går for leksefri skole
Modellen med heldagsskole vil gi elevene et større læringsutbytte og familiene mer harmoniske hverdager, mener ordførerkandidat Gunnar Søberg (SV).

Publisert: 28.aug.2015 06:32
Oppdatert: 28.aug.2015 06:49

Under onsdagens politiske folkemøte på Kilde, lovet han at SV vil gå inn for en prøveordning med heldagsskole i Løten. Overfor HA utdyper han hvorfor:

– Med leksearbeid, måltider og fysisk aktivitet bakt inn i skolehverdagen, vil de yngste elevene få mer utbytte av timene de uansett tilbringer på skolefritidsordningen (SFO). I tillegg vil de få mer ut av fritiden, som med en heldagsskole vil være ryddet til lek, idrett og andre fritidsaktiviteter, påpeker Søberg, som i sin tid hadde god kontakt med skolen i sine fire år som leder av driftsutvalget.

– Jeg har stor tro på dette, legger han til.

Mer fritid – like premisser

I dag er hverdagen alt for hektisk for både store og små, mener Søberg, og Løten trenger å ta grep for å tilrettelegge for familiene.

– Veldig mye skjer i løpet av dagen og kvelden i en vanlig families hverdag i vår tid. Og for mange foreldre blir ettermiddagene og kveldene så hektiske at de ofte ikke har tid til å hjelpe til med leksearbeidet. Jeg ser for meg et mer harmonisk familieliv for mange, og ikke minst mer fritid for barna, dersom de har gjort seg ferdige med skolearbeidet når foreldrene slutter på jobb, sier han.

Søberg ønsker også at alle elevene skal ha like forutsetninger for å lære, og mener heldagsskolen vil bidra til det.

– Forskjellen er stor mellom familier. Noen har dårligere tid, mindre kunnskap, er ressurssvakere eller mindre engasjerte i barnas skolegang enn andre. Med en heldagsskole med organisert leksehjelp vil vi også fjerne disse forskjellene og gjøre at alle barna stiller på like premisser, slår han fast i god SV-ånd.

Flere lærere

Det er ikke nødvendigvis en forlenget skoledag med tradisjonelle undervisningstimer SV ser for seg, men bedre utnytting av tiden elevene tilbringer på SFO. Det innebærer mat og fysisk aktivitet bakt inn i dagen, og selvfølgelig skolearbeid i form av for eksempel leksehjelp med mer kompetanse enn i hjemmet.

– Til en slik modell trengs flere lærere, understreker Søberg, som peker på at flere skoler i Norge har prøvd modellen – uten at det resulterer i dårligere resultater.

– Arbeiderpartiet sentralt har vært positive til heldagsskolen før, men hvor står de nå?, undrer Søberg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke