16. sep
 
Går ikke på skinner

0
Publisert: 27.aug.2015 04:00
Oppdatert: 27.aug.2015 07:12

For 13 år siden flyttet jeg til denne flotte kommunen. Jeg har lært meg å bli glad i både bygda og folket. Jeg har også lært at en gjennomsnittlig stangesokning liker at ting forblir som de er. I 84 år har Arbeiderpartiet hatt ordføreren i Stange og i kommunestyret har de hatt rent flertall de siste fire årene.

Jeg har tenkt meg grundig om før jeg nå har bestemt meg for å sette fingeren på et par ting relatert til hvordan ting styres i kommunen vår.

Har dere ikke, kjære medborgere i Stange kommune, lagt merke til at alt ikke går på skinner i kommunen? Den økonomiske styringen kan ikke på noen måte kalles ansvarlig, når det flere ganger de siste årene har gått økonomisk skeis med flere store prosjekter.

Det siste er den nye flerbrukshallen i Ottestad, med et merforbruk på 10 millioner kroner. Stange kommune trenger ikke flere økonomiske utfordringer.

En annen sak som trenger å bli belyst, er det faktum at helsetjenestene i Stange kommune de siste par årene har blitt bygd ned på grunn av manglende ressurser. Korttidsplasser har blitt omgjort til døgnbemannede omsorgsboliger og rulleringsplassene har blitt tatt bort. Færre korttidsplasser fører til at dårligere pasienter må være hjemme. Det øker presset på de som jobber i hjemmesykepleien.

Rulleringsplasser gir pasientene viktige løft både fysisk, psykisk og sosialt. De avlaster også pårørende som tar et stort ansvar for omsorgen av sine kjære i det daglige. Uten rulleringsplassene og med et betydelig antall færre kortidsplasser, skapes behovet for en langtidsplass på et tidligere tidspunkt enn før for mange av våre gamle og syke.

Samhandlingsreformen krevet at den enkelte kommune fortsetter å styrke helsetjenestene. Stange kommune har valgt det motsatte.

Når vi nå snart skal gå til valg igjen vil jeg utfordre dere, alle stangesokninger. Ta en test i en av de mange valgomatene og sjekk om du stemmer riktig! Tør du stemme annerledes i år? Dersom du gir din stemme til Kristelig Folkeparti i år kan jeg love deg at vi skal jobbe for de svakeste i samfunnet, et styrket helsevesen, en god familiepolitikk for alle og en levende Stange kommune som kan klare seg selv uten å bli slått sammen med andre kommuner.

4.kandidat KrF Stange

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke