16. sep
 
Går utover felles kulturarv

Publisert: 02.mar.2017 22:40
Oppdatert: 02.mar.2017 23:22

Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Tone Sønsterud har vært på befaring i Åsnes kirke. Hun mener kirker som stenges må få spesiell oppmerksomhet, og til tross for at hennes arbeiderparti ikke har brukt fem flate statlige kroner på vedlikehold av kirkebygg, mer enn antyder hun at Staten nå må ta et særlig ansvar for disse kirkene. Utover at kirkene må være stengt, referer mediene ingen ytterligere kriterier for å tilfredstille Sønsteruds krav om statlig finansiering.

Norges 1.625 kirker er en viktig del av vår felles norske kulturarv, og representerer en nesten tusen år gammel kirkehistorie i Norge. Med unntak av for Nidarosdomen, har kommunene ansvaret for vedlikeholdet av samtlige norske kirker.

I dag utløser en krone tilskudd til vedlikehold av kirker automatisk støtte også til andre trossamfunn. Mens vedlikehold av kirkebyggene handler om å ta vare på vår tusen år gamle felles kulturarv, bidrar dagens finansieringssystem til at sponsing av fremmede trossamfunn går på bekostning av historisk viktige kirkebygg.

Mens fellesskapets midler går til drift av reaksjonære trossamfunn som motarbeider integrering og norsk tradisjon, tvinges flere av landets kirker til å låse dørene mens forfallet overtar.

politisk nestleder Hedmark Frp

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke